ACTUALITATEClaudiu Târziu (AUR) îl acuză pe Secretarul de Stat pentru Culte că...

Claudiu Târziu (AUR) îl acuză pe Secretarul de Stat pentru Culte că a limitat libertatea religioasă în pandemie. Premierul Cîțu, interpelat oficial

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, spune că că Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi, a îngrădit nelegal libertatea religioasă a credincioșilor, prin ordinul comun din 15.02.2020.

Mai precis, este ordinul prin care Bisericii i s-a cerut să nu mai administreze Sfânta Împărtășanie cu lingurița unică, ci doar prin instrumente de unică folosință.

Conform deputatului AUR, fapta lui Victor Opaschi constituie abuz în serviciu. În interpelarea sa, Cladiu Târziu îl întreabă pe premierul Florin Cîțu și pe Secretarul General al Guvernului, Tiberiu Gorun, „ce măsuri juridice ați dispus sau dispuneți, în prezent, împotriva acestuia”?

De asemenea, Opaschi este acuzat că „a emis și avizat acte juridice restrictive de libertate religioasă, cu încălcarea gravă a legii” și că „de la începutul pandemiei nu a inițiat nicio politică publică de protejare a libertății religioase”.

„Cum justificați menținerea sa în funcție?”, întreabă Claudiu Târziu în interpelarea sa către Premier și Secretarul General al Guvernului.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate