ACTUALITATEClaudiu Târziu (AUR) îl acuză pe Secretarul de Stat pentru Culte că...

Claudiu Târziu (AUR) îl acuză pe Secretarul de Stat pentru Culte că a limitat libertatea religioasă în pandemie. Premierul Cîțu, interpelat oficial

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, spune că că Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi, a îngrădit nelegal libertatea religioasă a credincioșilor, prin ordinul comun din 15.02.2020.

Mai precis, este ordinul prin care Bisericii i s-a cerut să nu mai administreze Sfânta Împărtășanie cu lingurița unică, ci doar prin instrumente de unică folosință.

Conform deputatului AUR, fapta lui Victor Opaschi constituie abuz în serviciu. În interpelarea sa, Cladiu Târziu îl întreabă pe premierul Florin Cîțu și pe Secretarul General al Guvernului, Tiberiu Gorun, „ce măsuri juridice ați dispus sau dispuneți, în prezent, împotriva acestuia”?

De asemenea, Opaschi este acuzat că „a emis și avizat acte juridice restrictive de libertate religioasă, cu încălcarea gravă a legii” și că „de la începutul pandemiei nu a inițiat nicio politică publică de protejare a libertății religioase”.

„Cum justificați menținerea sa în funcție?”, întreabă Claudiu Târziu în interpelarea sa către Premier și Secretarul General al Guvernului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...