duminică, februarie 25, 2024
ȘTIRIAureliu Surulescu (Neamunit): N-o să ne închidă în case, dar o să...

Aureliu Surulescu (Neamunit): N-o să ne închidă în case, dar o să închidă cinematografele, teatrele, restaurantele, o să fie ca pe vremea lui Ceaușescu. Ieși din casă, dar n-ai unde să te duci, te plimbi în jurul blocului. E un pas spre dictatură

Aureliu Surulescu, liderul Asociației Neamunit, a spus într-o intervenție la A7 TV că România a regresat din toate punctele vedere: moral, economic, social.

El a declarat că românii nu mai sunt în stare nici să trăiască pentru valorile pentru care au luptat bunicii lor.

„Spune-mi unde au luptat bunicii tăi, ca să-ți spun cine ești. Ai mei au luptat și la Stalingrad și în Munții Tatra, că așa a fost războiul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Noi nu mai suntem în stare nici să trăim pentru ce-au luptat ei”, a declarat actorul.

Aureliu Surulescu declară că nu vrea o țară ca afară, ci doar ca România să fie la nivelul pe care-l merită. Președintele Asociației „Neamunit” a afirmat că deși este pro-european, România nu contează la nivel continental.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Vedem că ne uităm mai mult în afară, decât în propria ogradă. Se zice „Vreau o țară ca afară”. Eu nu vreau o țară ca afară. Vreau să fie această țară la nivelul la care merită și poate.

Puținii care mai rezistă, aceia țin țară. Aceia sunt neamul românesc, restul sunt populație.

S-a văzut în pandemie că la nivel european, contăm foarte puțin. Eu sunt pro-european, am trăit 15 ani în Europa, dar s-a văzut cât de puțin contăm.

Ce înseamnă România pentru un neamț? Vă spun eu, nimic! Nu e frumos, dar asta e realitatea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Eu am fost în Europa și un „fan” Europa, am fost și la New York și nu m-am regăsit acolo. Mi se pare totul foarte rece, foarte corporatist, nu m-am regăsit acolo. În schimb, Europa e romantică, e ca o „țară” cu multe națiuni. Eu nu sunt împotriva Uniunii Europene, ci împotriva acestei politici pe care UE o duce: sunt țări de mâna a doua, noi și alții, se fac diferențe. Datoria ta ca om puternic este să-l aperi pe cel mai slab: nu să-l exploatezi, să-i pui sabia la gât pentru că tu ești mai tare. Îl despui de tot ce are. Ei ar trebui cu atât mai mult să ne ajute: și pe noi, și pe bulgari și care mai sunt”, a spus Surulescu.

În ceea ce privește perioada recentă, cu restricțiile impuse de autorități, Surulescu declară că ne îndreptăm spre totalitarism prin unele măsuri. Președintele Asociației Neamunit spune că totul trebuie făcut cu măsură, inclusiv utilizarea măștilor.

„Eu cred că am regresat fantastic. Nu numai economic, dar am regresat social, moral, spiritual. Astea-s foarte importante. Astea trei conștiința unui neam. Cel mai important lucru este familia. Cât timp te înstrăinezi de familie, pentru cine muncești?

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

N-o să ne închidă în case, dar o să închidă cinematografele, teatrele, restaurantele, o să fie ca pe vremea lui Ceaușescu, o să ieși din casă, dar n-ai unde să te duci, te plimbi în jurul blocului. La vecin n-ai voie, că celălalt te va turna. O să fie regres total. Un stat care-și obligă cetățenii, cu forța, să scoată poliția să sperie oamenii…mai ales într-o societate ca a noastră, care a fost terorizată ani de zile de miliție, tu scoți poliția pe stradă cu girofare? E un pas către totalitarism, e un pas spre dictatură.

Mai țineți minte cazul cu sparanghelul? Nu se poate să trimiți românii carne de tun, nu cu grenada ca înainte, ci cu sparanghelul. N-au plecat de bună voie. Sunt obligați să plece.

Plămânii sunt ca două aripi. Dacă mi-ai pus masca, mi-ai legat aripile. Nu zic că nu ajută, dar totul trebuie cu măsură. Bătrânii merg greu pe stradă și fără mască, dar așa, vă dați seama”? s-a întrebat cunoscutul actor.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE