ACTUALITATEAUR respinge cererea Rusiei de retragere a trupelor și echipamentelor NATO din...

AUR respinge cererea Rusiei de retragere a trupelor și echipamentelor NATO din România, dar cere și Kievului să renunțe la politicile ce îngrădesc drepturile minorității românești din Ucraina

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) consideră cererea explicită a Rusiei de retragere a trupelor și echipamentelor NATO din România ca fiind o pretenție impertinentă și inacceptabilă. Această solicitare reprezintă, deopotrivă, un șantaj cinic la adresa Occidentului, punând în pericol securitatea și stabilitatea în întreaga regiune, informează un comunicat de presă.

Co-președinții formațiunii, Claudiu Târziu și George Simion, speră că actuala criză din Ucraina se va rezolva pe cale diplomatică.

„România trebuie să-și coordoneze perfect acțiunile ce țin de securitate cu aliații din NATO și UE, în contextul escaladării militare de la granița ruso-ucraineană. Totodată, România trebuie să-și afirme și să-și apere propriile interese în negocierile pentru rezolvarea crizei. Amenințarea cu forța este inacceptabilă, iar astfel de amenințări justifică pe deplin măsurile de apărare luate de NATO.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

NATO a fost și este o alianță defensivă, iar rolul său este pe deplin legitim în raport cu atitudinea agresivă a Rusiei. Sperăm ca această criză să se rezolve doar pe cale diplomatică”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La rândul său, George Simion a cerut autorităților de la București să insiste pe lângă omologii lor de la Kiev pentru a-i determina să renunțe la politicile de asimilare a minorității românești din Ucraina.

„Atragem atenția Administrației Prezidențiale și Ministerului Afacerilor Externe de la București că trebuie să protejeze interesele celor peste jumătate de milion de români din Ucraina, care trăiesc în regiunile istorice nordul Bucovinei, Maramureșul istoric și Sudul Basarabiei, și care sunt supuși de Kiev unui proces accelerat de asimilare prin limitarea accesului la școală și la presa în limba română, precum și prin hărțuirea organizațiilor și liderilor români care trudesc acolo la păstrarea identității lor naționale. Solicităm autorităților de resort de la București să ceară cu fermitate Kievului renunțarea imediată la prevederile legislative ce îngrădesc drepturile minorității românești din Ucraina”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor salută acțiunile diplomatice ale NATO, considerând că soluția diplomatică este singura care poate detensiona criza, evitând astfel escaladarea acesteia, se încheie luarea de poziție a AUR.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. AUR tinde din ce în ce mai des să-și deie arama pe față: vorbește despre lucruri pe care nu le înțelege și acționează la ordin, ca toți decidenții politici din ultimii 32 de ani. Altfel, AUR ar fi trebuit să știe că NATO este o organizație pur ideologică bazată eminamente pe ideologia forței armelor. NATO nu a apărat pe nimeni până acum, ci doar a distrus.

  2. Uite asa acesti “crestini” romani isi arata adevarata identitate politica.
    Usor-usor si o vor descoperi pe toata…s avem rabdare !

  3. ,, NATO a fost și este o alianță defensivă, iar rolul său este pe deplin legitim….”

    Da, ne aducem aminte de politica NATO total,, defensiva” in razboiul de destramare a Iugoslaviei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate