luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEAUR ia poziție publică împotriva creșterilor de taxe și impozite locale anunțate...

AUR ia poziție publică împotriva creșterilor de taxe și impozite locale anunțate de Guvern: Politica statului îi prejudiciază pe cei harnici, care muncesc

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se declară ferm împotriva anunțatelor creșteri de impozite și taxe locale, informează un comunicat de presă.

Conform documentului, AUR consideră că ridicarea nivelului taxelor și impozitelor pe proprietate nu este o soluție de redresare economică.

AUR consideră că ar trebui încurajați oamenii care muncesc, astfel încât să strângă capital și să-l cheltuie cum doresc.

„Alianța pentru Unitatea Românilor este categoric împotriva creșterii taxelor pe casele și apartamentele romanilor, susținută de actualii guvernanți.
Proprietătile imobiliare reprezintă o modalitate de stocare a valorii, a rezultatelor unei munci anterior desfașurate si deja impozitate. Principial vorbind, reimpozitarea unor active la care statul nu a avut vreo contribuție este o decizie discutabilă. În orice caz, “subminarea prosperității românilor” ar trebui sa existe ca infracțiune in codul penal și să fie aspru pedepsită.
Bogăția românilor este dată de volumul de capital care aparține cetățenilor și este de datoria noastră să  sporim averea românilor care au muncit, care muncesc, care economisesc, care își asumă riscuri calculate și responsabilitățile de a crește și educa copii si de a-și sprijini părinții la senectute. Prima condiție este aceea de a le lăsa cât mai mulți bani la dispoziție, din ceea ce au câștigat sau câștigă, pentru a-i aloca așa cum consideră, în plan local, către consumul bunurilor și serviciilor dorite și/sau către economii și investiții. Din păcate, actuala politică a statului îi prejudiciază tocmai pe cei care ar trebui sprijiniți – pe cei harnici în trecut și în prezent, cei cumpătați, economi și pe cei întreprinzători”, afirmă cei de la AUR.

Partidul de opoziție afirmă că impozitarea capitalului reprezintă, de fapt, o reimpozitare a muncii.

„Obiectivul principal al administrației politice care se bucură de așa-numita “suveranitate teritorială” este “maximizarea valorii resurselor teritoriului și a timpului oamenilor care îl populează”. Așa-zisa impozitare a capitalului reprezintă practic o reimpozitare a muncii. Prin urmare, nu disputa între impozitarea muncii și a capitalului reprezintă principala dilemă.

Statul român trebuie să își asigure finanțarea cu precădere din valorificarea utilizării resurselor naturale si umane, a infrastructurii teritoriului și a activelor sale, precum și din serviciile necesare prestate cetățenilor, nu din impozitarea sub diverse forme a timpului muncit în trecut sau în prezent de către oameni, iar acumularea de capital trebuie să fie o posibilitate disponibilă tuturor românilor.

România trebuie să treacă de la o impozitare injustă a veniturilor și capitalurilor la o contribuție justă la consumul resurselor naturale și de timp al românilor. Considerăm că eliminarea deficitelor bugetare, cu precădere la nivelul cheltuielilor curente ale statului ar trebui să constituie o prioritate absolută, pentru a nu sărăci suplimentar oamenii și prin inflație. Doar investiția eficientă într-o infrastructură necesar ățării ar putea justifica un eventual deficit temporar.
Concluzionând, AUR este împotriva creșterii taxelor pe proprietate și solicită guvernului și partidelor din Coaliția pentru Sărăcirea Românilor să renunțe la această inițiativă”, concluzionează AUR.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

  1. se numeste “autoritate locala”
    poa’ sa puna ce taxe vrea, dupa lege:
    -“aur” e compromis,
    e o gloata de mincinosi!

  2. La Brașov nu au depășit 100 de manifestanți dintre care cred că erau vreo 10 țîgani, plătiți să participe. La protestul de ieri. Oricum, e bine că l-au făcut. Ieri o sută, mâine cincisute, poimâine mia și, cine știe, poate vor fi și cu zecile de mii când nu se va mai putea trăi.
    Aia este, mioriticii nu sunt hotărâți, uniți, războinci și nici prea inteligenți. Nu ne convine dar aia este. Ei nu sunt capabili să gândescă în perspectivă. Dacă au acum, încă, un ban în buzunar, e bine. Nu fac legături cu faptul că luna trecută sau acum două luni aveau mai mulți bani în buzunar iar anul trecut și mai mulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate