vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEAUR consideră inadmisibilă „intenția guvernului de a-i transforma pe prefecți în politruci,...

AUR consideră inadmisibilă „intenția guvernului de a-i transforma pe prefecți în politruci, numiți în funcție strict pe criterii politice”

Guvernul României a adoptat o Ordonanță de Urgență (OUG) prin care funcțiile de Prefect și Subprefect devin funcții de demnitate publică.  Cu alte cuvinte, din funcționari, acum cei care ocupă aceste funcții devin demnitari, ceea ce le permite să facă parte dintr-un partid politic.

Partidul AUR consideră inadmisibilă această schimbare.

„Partidul AUR consideră inadmisibilă intenția guvernului de a-i transforma pe prefecți în politruci, numiți în funcție strict pe criterii politice. În prezent, aceștia sunt înalți funcționari publici și reprezintă legalitatea în administrația publică din România.
Atragem atenția asupra faptului că depolitizarea funcției publice este asumată la nivel european, prin implementarea Aquis-ului comunitar. Oameni și partide care au clamat și au susținut acest lucru în trecut, odată ajunși la guvernare fac exact pe dos și politizează la maximum administrația publică din România”, se arată într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției.

Cei de la AUR afirmă că partidele care erau în opoziție și clamau depolitizarea, odată ajunse la putere fac exact pe dos

„De peste zece ani se investesc bani publici în pregătirea înalților funcționari publici, iar acum se renunță la tot ce s-a făcut în această direcție. Dacă proiectul de OG va fi adoptat, va însemna că revenim la epurări politice și numiri pe post în funcție de culoarea carnetului de partid, nu de competențele deținute.
Partide care în 2019, când se aflau în opoziție, s-au opus adoptării Codului Administrativ prin OUG, procedează acum exact în aceeași manieră ca și guvernul Dăncilă. Dacă această soluție a fost greșită atunci, înseamnă că este la fel de greșită și acum. AUR solicită majorității guvernamentale să nu repete erorile pe care le-au criticat de atâtea ori în trecut.

„Am impresia că partidele aflate la guvernare și-au propus crearea unei noi generații de baroni locali și fac asta măcelărind Codul Administrativ prin ordonanță de urgență. Ne opunem politizării administrației publice din România. Avem nevoie de profesioniști, nu de politruci de partid”, a declarat George Simion, copreședintele AUR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE