joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEAUR cere Primăriei Capitalei schimbarea denumirii Bulevardului Kiseleff: să fie botezat cu...

AUR cere Primăriei Capitalei schimbarea denumirii Bulevardului Kiseleff: să fie botezat cu numele eroului rezistenței anticomuniste, Vasile Motrescu | VIDEO

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Primăriei Capitalei să redenumească Bulevardul Kiseleff în Bulevardul Vasile Motrescu, ca un gest cu o puternică încărcătură simbolică și pentru a cinsti memoria rezistenței anticomuniste din România, informează un comunicat de presă al formațiunii.

„Născut pe 11 octombrie 1920, în Vicovu de Jos, județul Suceava, Vasile Motrescu este partizanul al cărui nume s-a întipărit definitiv în memoria localnicilor din munții Bucovinei. Alături de Gavril Vatamaniuc, el a întruchipat simbolul eroic al luptei împotriva opresiunii comuniste. Jurnalul pe care l-a ținut în 1952-1953 este o mărturie teribilă despre asprimea vieții în condiții alpestre. Un fragment din acest jurnal m-a cutremurat: <<(…) Stau prigonit de fraţii mei trădători care şi-au vândut ţara şi sufletele lor dracilor din Rusia>>”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„Cu un asemenea exemplu de luptător în fața ochilor, românii pot merge cu spinarea dreaptă la judecata istoriei. Prins pe 18 ianuarie 1958, a fost împușcat pe 29 iulie în același an la închisoarea din Botoșani. Deși a trăit doar 38 de ani, ecoul faptelor lui acoperă întinderea mai multor vieți. A da unui bulevard din București numele lui Vasile Motrescu înseamnă a ridica o stradă la rangul unei efigii de a cărei însemnătate se cuvine să fim conștienți”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

O cerere oficială în acest sens va fi depusă la Registratura Primăriei Capitalei.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

4 COMENTARII

  1. NU FIȚI ABSURZI ! CEEA CE A FĂCUT KISELEFF PENTRU BUCUREȘTI ȘI NU NUMAI ,N-A FĂCUT EROUL ANTICOMUNIST MOTRESCU ! GĂSIȚI ALTĂ STRADĂ CARE SĂ-I POARTE NUMELE !!

  2. Daca ,noi romanii,n-am fi ipocriti din nascare am recunoaste ca modernizarea Romaniei ,inaintea lui Cuza si Carol I ,si mai ales a Bucurestiului a inceput cu Regulamentele organice ale acestui general care in 1842 a gasit asazisul popor roman in plin Ev Mediu.De la el au aflat prima data romanii ,intre altele,ca toaleta inseamna un loc curat,modern si civilizat nu fundul gradinii unde se stergeau la dos cu ciocalai de porumb. Va asigur ca generalul Kiseleff nu are nici o legatura cu Putin daca asta ii ingrijoreaza pe cei de la AUR.Are o sigura vina , ca si Dostoevsky,Tolstoi,Puskin,Ceaikovsky si altii,ca e rus.S-au intors anii negri ai stalinismului maoisto-stalinisto-trumanist.Viitorul urmasilor nostri e sumbru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE