ȘTIRIAUR cere comisie de anchetă în cazul spitalului Foișor, precum și anchetarea...

AUR cere comisie de anchetă în cazul spitalului Foișor, precum și anchetarea lui Arafat și Voiculescu

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită prim-ministrului Florin Cîţu „demiterea imediată” a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, precum şi a şefului DSU, Raed Arafat, pentru situația produsă la Spitalul Foişor din Capitală, informează un comunicat de presă trimis pe adresa R3media.

Într-un comunicat de presă, AUR consideră că cei doi se numără printre „principalii responsabili ai dezastrului din sistemul medical românesc şi ai crizei sanitare de proporții care face din ce în ce mai multe victime”, transmite Agerpres.

„Cu fiecare minut şi fiecare oră pe care Voiculescu și Arafat continuă să le petreacă pe fotoliile lor din Guvern, suntem toți expuși unor pericole fată de care aceștia nu îşi asumă nicio responsabilitate. Suntem pe deplin conștienți că noțiunea demisiei este inexistentă în vocabularul lui Voiculescu şi Arafat, ambii dovedind, cu fiecare decizie şi apariție publică, aroganță, ipocrizie şi dispreț față de cetățenii români. Menținerea lor în funcție denotă complicitate la continuarea măsurilor anti-românești pe care le iau pe bandă rulantă, în mod discreționar. În acest context, considerăm că ambii trebuie demiși, iar această decizie trebuie adoptată cu celeritate”, se arată în comunicatul AUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

AUR anunță că luni va iniția în Senat demersurile procedurale privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, pentru a investiga acțiunea de evacuare şi de transfer al pacienților internați la Spitalul Foișor, „realizată în cursul serii şi nopții de 10 aprilie, acțiune comandată de Raed Arafat și avizată de ministrul Sănătății”.

„AUR atrage atenția că nu va permite ca unul dintre cei mai slabi miniștri din ultimii 30 de ani, mandatat de USR, partidul care conduce țara de pe rețelele de socializare, să se degreveze de responsabilitate prin fabricarea unui țap ispășitor în persoana managerului de la Spitalul Foișor. Voiculescu şi Arafat trebuie să plece cât mai curând din fruntea ministerului, respectiv a Departamentului pentru Situații de Urgență, însă demiterea sau demisia acestora este insuficientă. Ambii trebuie anchetați, pentru a da socoteală în fața cetățenilor pentru abuzul grotesc și inuman la care i-au supus pe bolnavii internați la Spitalul Foișor. AUR consideră că abuzurile trebuie să înceteze, iar vinovații să răspundă pentru faptele lor”, spun reprezentanții partidului.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. O natiune care-si alege un presedinte neamt si lasa managementul situatiilor de urgenta a sanatatii populatiei pe mana unui arab, isi merita soarta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...