ȘTIRIAsociația Neamunit a depus o plângere oficială la CNCD împotriva lui CTP:...

Asociația Neamunit a depus o plângere oficială la CNCD împotriva lui CTP: Acele declarații au declanșat prin virulența lor un val de ură împotriva Bisericii Ortodoxe și a noastră, a credincioșilor de rând

Asociația Neamunit a depus o plângere oficială la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva ziaristului și patronului de presă, Cristian Tudor Popescu, după declarațiile acestui la adresa Patriarhului Daniel și a Bisericii Ortodoxe Române.

Conform celor de la Neamunit, declarațiile fostului jurnalist de la „Adevărul” „au declanșat prin virulența lor un val de ură împotriva Bisericii Ortodoxe și a noastră, a credincioșilor de rând”.

În mesajul Asociației se precizează că „orice atac la adresa Bisericii noastre Naționale reprezintă și un atac la adresa Noastră, a FIILOR EI, precum și un atac direct la Ființa noastră Națională”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În documentul înaintat CNCD, cei de la Neamunit argumentează: „Comportamentul discriminatoriu al numitului C. T. Popescu, față de cetățenii ortodocși, în mod public, a avut ca scop principal, atingerea gravă asupra demnității persoanelor.

Din perspectiva limbajului folosit, numitul C.T. Popescu, a ales pluralul general al substantivelor, și nu singularul, tocmai pentru a nu se rezuma la o singură persoană sau chiar la un grup de persoane, ci a înțeles să ne prejudicieze pe toți cetățenii care au ales ca religie Ortodoxia”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Manifestarea discriminatorie față de persoanele ortodoxe ne amintește de populația creștină indigenă din Balcani (cunoscută sub numele de „rayah” sau „turma protejată”) care a trăit sub guvernarea Imperiului Otoman i-Rayah.. Cuvântul acesta este uneori tradus ca „vite”, pentru a sublinia statutul inferior al rayah.
De asemenea, considerăm că este important a face referire la Jurisprudența Curții de la Strasbourg, care a statuat: „libertatea de gândire, de conștiință și de religie, garantate de articolul 9 din CEDO, reprezintă „bazele unei societăți democratice”.

Subliniem în încheiere gravitatea acestor afirmații defăimătoare, dar și speranța că vor fi izolate și amendate de instituțiile de profil, dar și de cetățeni și mass-media care NU ar trebui să promoveze astfel de mesaje în spațiul public, pentru a nu tulbura liniștea și pacea socială într-o societate aflată sub presiunea dificultăților generate de interdicții și situații fără precedent.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Suntem și vom fi alături de Biserica noastră Națională și de toți Întâistătătorii Ei.

Suntem și vom fi alături, ca și până acum, de tot clerul bisericesc și cinul monahal, alături de toți creștin ortodocșii din România și alături de toți românii care, indiferent de religie, prin astfel de declarații și atacuri asupra unor drepturi fundamentale sunt provocați și încercați”, sună textul semnat de Președintele Neamunit, Aureliu Surulescu și Secretarul General, Andrei Dincă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...