joi, februarie 22, 2024
ȘTIRIDupă amenințarea cu „dosarul de la Securitate”, un nou atac suburban la...

După amenințarea cu „dosarul de la Securitate”, un nou atac suburban la Patriarh. CTP scrie că PF Daniel e satana în sutană și ortodocșii sunt „vitele care le păstorește”

Cristian Tudor Popescu, jurnalist la Digi 24 și proprietar al platformei Republica.ro, scrie despre Patriarhul Daniel că este „Satana în sutană”, ca replică la declarațiile acestuia făcute cu ocazia praznicului Sfântului Dimitrie cel Nou.

Într-un text publicat pe republica.ro, acesta îl numește „Șarlatanul Daniel”, pe Patriarhul Bisericii Române, iar pe ortodocși „vitele pe care le păstorește”.

„IPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, și mai jos, căci preoții din Teba măcar știau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor. Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc – după, deci, din cauza. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie. „Dumnezeu nu se lasă batjocorit!”, a mai cuvântat pescarul de oameni cu prostovolul”, scrie jurnalistul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Acesta continuă pe același ton, acuzând ierarhia Bisericii Ortodoxe că ar fi fost „Răul însuși”, înainte de 1989.

„Ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea și alungarea pe roate a bisericilor, i-au cântat în strună lui Ceaușescu până în ultima clipă: pe 19 decembrie 1989, BOR îi trimitea o scrisoare de mulțumire dictatorului, ridicându-l în slăvi mai ceva pe ca Iisus Hristos. Iar pe martirii Timișoarei îi numea huligani”, notează cel care scuza comportamentul minerilor acum 30 de ani, la mineriade.

Acesta al doilea material împotriva Patriarhului, după amenințarea celor de la Newsweek cu „dosarul de la Securitate”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE