luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATEAsociația de caritate care a salvat sute de vieți și a strâns...

Asociația de caritate care a salvat sute de vieți și a strâns 12 milioane de euro pentru copii a pornit de la o vorbă a părintelui Arsenie Papacioc

Vlad Plăcintă este un tânăr de 35 de ani din Botoşani care își dedică cea mai mare parte a timpului pentru a salva copii cu cancer, dar şi copii cu alte afecţiuni grave. De-a lungul vremii, a reușit să salveze sute de copii, prin Asociația căreia i-a pus bazele: Salvează o inimă.

În zece ani de activitate a Asociației, a reușit să strângă peste 12 milioane de euro, care au fost direcționați exclusiv către copiii aflați în nevoie.

Vlad Plăcintă este un om credincios și spune că ideea lansării acestei asociații i-a fost sădită în suflet de educația primită acasă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Asta am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: ‘Dacă nu poţi să iubeşti, măcar nu urî şi asta e prima treaptă’. Asta am fost învăţat din familie, să încerc să ajut, iar activitatea asociaţiei pot să spun că am luat-o cumva dintr-o joacă. Acum zece ani am creat un blog – ‘botoşăneanul ortodox’. Voiam să fac un bloc, gen de ziar local, ortodox, să fac interviuri cu preoţi la anumite evenimente religioase. Acolo am pus o rubrică ‘apeluri umanitare’. Latura asta ortodoxă cu a ajuta pe semenul nostru se leagă şi am spus să fac cumva să ajut. Nu știam de fapt ce se află în culise, că oamenilor trebuie să le povestești foarte multe despre un caz ca să reacționeze”, a explicat Vlad Plăcintă pentru Agerpres.

Chiar dacă la început a fost greu, Vlad Plăcintă nu s-a descurajat și a fondat Asociația „Salvează o Inimă”, cu mama și fratele său. Între timp, sute de copii cu probleme grave de sănătate, care fie au cancer, fie probleme cardiace, fie probleme ortopedice, fie alte boli care necesită tratament scump, au fost ajutați.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Vlad Plăcintă susţine că activitatea caritabilă pe care o desfăşoară îi aduce multiple satisfacţii de ordin imaterial, însă deseori îi provoacă dureri cumplite. Pentru că foarte multe dintre cazuri sunt ale copiilor care luptă cu cancerul, se întâmplă ca unii dintre micuţi să nu poată fi salvaţi. Atunci, Vlad trăieşte momente de nefericire. El a participat la înmormântarea unei adolescente de 16 ani, din Bacău, care a fost bolnavă de cancer, iar pentru el acele momente au fost sfâşietoare. Acum, afirmă că nu ar puterea merge la un astfel de eveniment, ca urmare a durerii care îl copleşeşte.

„Cel mai dureros este când primeşti vestea din partea unui părinte că a murit copilul. Mă gândesc în primul rând la durerea părinţilor. Sunt şi eu, la rândul meu, părinte şi nu pot să îmi închipui durerea asta. (…) Avem şi decese, dar trebuie să fim conştienţi că asta e munca noastră. Trebuie să primim şi veştile îmbucurătoare când sărim în sus de bucurie, dar şi cele care nu sunt tocmai plăcute”, a subliniat Vlad, care îşi aduce aminte şi de cazul unei fetiţe de o lună care a fost trimisă la o clinică în străinătate şi care nu primea şanse de supravieţuire, dar care acum este bine şi merge la grădiniţă.

Organizaţia condusă de Vlad Plăcintă nu oferă niciodată bani familiei care are nevoie de ajutor pentru copii, pentru a se asigura că scopul pentru care sunt făcute donaţiile este atins. Toate deconturile au loc între clinici şi Asociaţia “Salvează o inimă”, cu sprijinul unui avocat specializat.

Aproximativ 450 de persoane, în special copii, din România şi din Republica Moldova au beneficiat, până acum, de finanţate din partea acestei asociaţii. Cel mai mic pacient susţinut de asociaţia lui Vlad a avut trei săptămâni, însă foarte mulţi copii cu vârste între şase luni şi doi ani au fost susţinuţi pentru intervenţii chirurgicale pe cord.

Cel mai mare sprijin financiar, de 250.000 de euro, a fost oferit pentru un băieţel diagnosticat cu neuroblastom de gradul 4 – o formă foarte agresivă de cancer.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE