ACTUALITATEInfuzie de bărbăție în Parlament. Singurul General român care a avut curajul...

Infuzie de bărbăție în Parlament. Singurul General român care a avut curajul să pună la punct Armata a XIV-a rusă din Transnistria este deputat

Cu siguranță Parlamentul României nu va mai fi la fel după alegerile din decembrie și asta nu doar din prisma rezultatelor electorale.

Unul dintre motive este legat de oamenii care vor sta pe băncile celor două camere ale Parlamentului României.

Printre aceștia se numără și proaspătul deputat AUR, Mircea Chelaru, general în rezervă, fost Șef al Statului Major General al Armatei Române între februarie și decembrie 2.000.

Înainte să ajungă în această funcție, Generalul de Divizie (pe atunci) Mircia Chelaru, a fost numit comandant al Corpului 10 Armată „Ștefan cel Mare” din Iași.

În această calitate,  el a făcut niște declarații curajoase față de prezența Armatei a XIV-a rusă pe teritoriul Republicii Moldova, în Transnistria, afirmând că nu se teme de aceste trup.

„Armata a XIV-a este un fel de pisică care se arată șoricelului din borcan, ca acesta să moară de infarct. Suntem în stare ca, în zece ore, să facem față la două Armate a XIV-a”, spunea el în 1997.

Comandantul „pisicii” nu a fost prea bucuros de aceste declarații, el amintindu-i generalului Chelaru de istoria dintre confruntările româno-ruse.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...