joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEInfuzie de bărbăție în Parlament. Singurul General român care a avut curajul...

Infuzie de bărbăție în Parlament. Singurul General român care a avut curajul să pună la punct Armata a XIV-a rusă din Transnistria este deputat

Cu siguranță Parlamentul României nu va mai fi la fel după alegerile din decembrie și asta nu doar din prisma rezultatelor electorale.

Unul dintre motive este legat de oamenii care vor sta pe băncile celor două camere ale Parlamentului României.

Printre aceștia se numără și proaspătul deputat AUR, Mircea Chelaru, general în rezervă, fost Șef al Statului Major General al Armatei Române între februarie și decembrie 2.000.

Înainte să ajungă în această funcție, Generalul de Divizie (pe atunci) Mircia Chelaru, a fost numit comandant al Corpului 10 Armată “Ștefan cel Mare” din Iași.

În această calitate,  el a făcut niște declarații curajoase față de prezența Armatei a XIV-a rusă pe teritoriul Republicii Moldova, în Transnistria, afirmând că nu se teme de aceste trup.

„Armata a XIV-a este un fel de pisică care se arată șoricelului din borcan, ca acesta să moară de infarct. Suntem în stare ca, în zece ore, să facem față la două Armate a XIV-a”, spunea el în 1997.

Comandantul „pisicii” nu a fost prea bucuros de aceste declarații, el amintindu-i generalului Chelaru de istoria dintre confruntările româno-ruse.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE