ACTUALITATEAsociația Culturală „Vasile Pârvan” are nevoie de ajutor pentru a amenaja Piațeta...

Asociația Culturală „Vasile Pârvan” are nevoie de ajutor pentru a amenaja Piațeta „Daniel Turcea”, dedicată marelui poet creștin

Asociația Culturală „Vasile Pârvan” s-a implicat în proiectul de amenajare a Piațetei „Daniel Turcea” de la Mănăstirea Cernica, dedicat marelui poet creștin.

Scopul proiectului este de a promova personalitatea marelui poet creștin despre care Nichita Stănescu spunea că este „cel mai mare poet român după Mihai Eminescu!”.

Piațeta va avea în centru o Troiță, dar costurile finalizării lucrării sunt foarte mari.

În jurul Troiței s-a pus piatră cubică, iar pe aleea de acces s-a turnat şapă semiumedă şi a fost pavată cu travertin.

Costurile acestei etape (materiale + manoperă) se ridică la o sumă considerabilă, sumă care va trebui achitată într-un termen scurt. Întrucât în momentul de față Asociația nu dispune decât de o foarte mică parte din suma respectivă, așa că îndreaptă un apel către toți cei care au bunăvoința şi posibilitatea de a sprijini acest important demers, să întindă o mână de ajutor!

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Cine dorește să ajute, o poate face în contul Asociației este: RO18BTRLRONCRT0379671301, Banca Transilvania (cu mențiunea „Piațeta Daniel Turcea”).

Daniel Turcea a trecut la cele veșnice pe 28 martie 1979, la Mănăstirea Cernica, la doar 33 de ani.

„Pasiunea sa pentru geometrie, i-a fost insuflată, cel mai probabil, de mama sa, profesoară de matematică. Retras, firav, meditativ, ne privea cu înțelepciune, ne încuraja blajin. Avea o fascinație pentru misticism. Deși nu știa că va muri, se grăbea să publice «Trebuie să public cât mai repede, să aflu». Avea un timbru calm, o tristețe întipărită pe chip, era de o rară calitate sufletească, distins, care impunea prin tăcere. Îl consider, dintre noi, apropiații, singurul vârf de lance în a se desprinde de materie. Chiar înainte de a se retrage la Cernica, cu certitudine o spun, avea o existență aproape de sfințenie”, spunea despre el pictorul Gheorghe Pantelie.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...