sâmbătă, noiembrie 9, 2024
ACTUALITATEAsociația Culturală „Vasile Pârvan” are nevoie de ajutor pentru a amenaja Piațeta...

Asociația Culturală „Vasile Pârvan” are nevoie de ajutor pentru a amenaja Piațeta „Daniel Turcea”, dedicată marelui poet creștin

Asociația Culturală „Vasile Pârvan” s-a implicat în proiectul de amenajare a Piațetei „Daniel Turcea” de la Mănăstirea Cernica, dedicat marelui poet creștin.

Scopul proiectului este de a promova personalitatea marelui poet creștin despre care Nichita Stănescu spunea că este „cel mai mare poet român după Mihai Eminescu!”.

Piațeta va avea în centru o Troiță, dar costurile finalizării lucrării sunt foarte mari.

În jurul Troiței s-a pus piatră cubică, iar pe aleea de acces s-a turnat şapă semiumedă şi a fost pavată cu travertin.

Costurile acestei etape (materiale + manoperă) se ridică la o sumă considerabilă, sumă care va trebui achitată într-un termen scurt. Întrucât în momentul de față Asociația nu dispune decât de o foarte mică parte din suma respectivă, așa că îndreaptă un apel către toți cei care au bunăvoința şi posibilitatea de a sprijini acest important demers, să întindă o mână de ajutor!

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Cine dorește să ajute, o poate face în contul Asociației este: RO18BTRLRONCRT0379671301, Banca Transilvania (cu mențiunea „Piațeta Daniel Turcea”).

Daniel Turcea a trecut la cele veșnice pe 28 martie 1979, la Mănăstirea Cernica, la doar 33 de ani.

„Pasiunea sa pentru geometrie, i-a fost insuflată, cel mai probabil, de mama sa, profesoară de matematică. Retras, firav, meditativ, ne privea cu înțelepciune, ne încuraja blajin. Avea o fascinație pentru misticism. Deși nu știa că va muri, se grăbea să publice «Trebuie să public cât mai repede, să aflu». Avea un timbru calm, o tristețe întipărită pe chip, era de o rară calitate sufletească, distins, care impunea prin tăcere. Îl consider, dintre noi, apropiații, singurul vârf de lance în a se desprinde de materie. Chiar înainte de a se retrage la Cernica, cu certitudine o spun, avea o existență aproape de sfințenie”, spunea despre el pictorul Gheorghe Pantelie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE