ACTUALITATE Asociația Culturală „Vasile Pârvan” are nevoie de ajutor pentru a amenaja Piațeta...

Asociația Culturală „Vasile Pârvan” are nevoie de ajutor pentru a amenaja Piațeta „Daniel Turcea”, dedicată marelui poet creștin

Asociația Culturală „Vasile Pârvan” s-a implicat în proiectul de amenajare a Piațetei „Daniel Turcea” de la Mănăstirea Cernica, dedicat marelui poet creștin.

Scopul proiectului este de a promova personalitatea marelui poet creștin despre care Nichita Stănescu spunea că este „cel mai mare poet român după Mihai Eminescu!”.

Piațeta va avea în centru o Troiță, dar costurile finalizării lucrării sunt foarte mari.

În jurul Troiței s-a pus piatră cubică, iar pe aleea de acces s-a turnat şapă semiumedă şi a fost pavată cu travertin.

Costurile acestei etape (materiale + manoperă) se ridică la o sumă considerabilă, sumă care va trebui achitată într-un termen scurt. Întrucât în momentul de față Asociația nu dispune decât de o foarte mică parte din suma respectivă, așa că îndreaptă un apel către toți cei care au bunăvoința şi posibilitatea de a sprijini acest important demers, să întindă o mână de ajutor!

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Cine dorește să ajute, o poate face în contul Asociației este: RO18BTRLRONCRT0379671301, Banca Transilvania (cu mențiunea „Piațeta Daniel Turcea”).

Daniel Turcea a trecut la cele veșnice pe 28 martie 1979, la Mănăstirea Cernica, la doar 33 de ani.

„Pasiunea sa pentru geometrie, i-a fost insuflată, cel mai probabil, de mama sa, profesoară de matematică. Retras, firav, meditativ, ne privea cu înțelepciune, ne încuraja blajin. Avea o fascinație pentru misticism. Deși nu știa că va muri, se grăbea să publice «Trebuie să public cât mai repede, să aflu». Avea un timbru calm, o tristețe întipărită pe chip, era de o rară calitate sufletească, distins, care impunea prin tăcere. Îl consider, dintre noi, apropiații, singurul vârf de lance în a se desprinde de materie. Chiar înainte de a se retrage la Cernica, cu certitudine o spun, avea o existență aproape de sfințenie”, spunea despre el pictorul Gheorghe Pantelie.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Siteul are nevoie de 34.620 de lei...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite