ACTUALITATEUnele orașe din Suedia interzic purtarea măștii de protecție

Unele orașe din Suedia interzic purtarea măștii de protecție

Pe parcursul întregii perioade de pandemie, autoritățile suedeze au fost vehemente împotriva purtării măștii de protecție, ca mai apoi, în decembrie 2020, să recomande purtarea acesteia ca măsură de prevenție. Aceste declarații contradictorii au creat confuzie atât în rândul oamenilor de rând, cât și în rândul autorităților locale, care în continuare fac recomandări anti-mască, informează The Conversation.

Oficialii dintr-un oraș din sud-vestul Suediei, au impus de curând unui profesor să își dea masca jos, interzicând mai apoi purtarea acesteia și a folosirea oricărui alt mijloc de protecție în școli. Autoritățile au explicat că nu există dovezi științifice cu privire la eficacitatea purtării măștii, citând Agenția de Sănătate Publică Suedeză, conform Libertatea.

Pentru majoritatea statelor europene, purtarea măștii a devenit o obișnuință, Centrul European pentru Controlul Bolilor recomandând pentru prima dată purtarea măștilor în aprilie, iar Organizația Mondială a Sănătății oferind propria recomandare abia în iunie. În schimb, situația în țara scandinavă este diferită, persistând în a spune că măștile nu sunt eficiente și că folosirea lor incorectă ar putea duce la creșterea transmiterii virusului.

În iulie, ministrul sănătății Lena Hallengren a explicat că guvernul nu are obiceiul de a lua decizii pe tema articolelor de protecție, precum măștile, așa că nu va contrazice poziția Agenției de Sănătate Publică. În aprilie, epidemiologul-șef Anders Tegnell a mers chiar până acolo încât a scris un mesaj către Centrul European pentru Controlul Bolilor în care i-a avertizat pe oficiali să nu recomande purtarea măștilor.

În august 2020, Tegnell susținea aceeași poziție, spunând că dovezile privind eficiența măștii sunt „foarte slabe” și că purtarea lor ar putea să crească transmiterea virusului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT