duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATEArafat are o nouă urgenţă, după COVID: criza climatică. „Peste tot trebuie...

Arafat are o nouă urgenţă, după COVID: criza climatică. „Peste tot trebuie să fie luate măsuri”

După mesajele alarmiste din perioada COVID, Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, şef al DSU, a ieşit cu noi declaraţii panicarde. După „criza sanitară”, secretarul de stat anunţă acum „criza climatică”. Mai mult, oficialul MAI a declarat război aparatelor de aer condiţionat. Medicul Arafat susţine că 2023 este cel mai căduros an de la era preindustrială până în prezent. El crede că anul viitor va fi şi mai cald şi spune că nu doar Europa trebuie să ia măsuri împotriva încălzirii globale, ci întreaga lume. Persoanele vulnerabile, precum femeile, copiii şi bătrânii, cei bolnavi, trebuie protejaţi cu prioritate, a avertizat şeful DSU: „De la era preindustrială încoace este cel mai cald an. Se aşteaptă ca anul viitor să fie mai cald decât acest an. Se vorbeşte de acest lucru ca şi estimări. S-a ajuns, în unele zone din lume, la 53 de grade. California şi China. China avea acum câteva luni minus 52 de grade într-o zonă. Acum au plus 51 de grade ca maximă atinsă. Din păcate, schimbările climatice se vor lăsa resimţite. O să le simţim, o să le vedem şi trebuie să ne adaptăm”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Şeful DSU cere mai multe restricţii

Românii trebuie să-şi schimbe comportamentul vizavi de mediul înconjurător, pentru a proteja Terra, a mai precizat Arafat.

„Adaptarea vine prin modul în care ne comportăm. În primul rând nu e suficient ca o singură ţară să ia măsuri pentru încetinirea acestor schimbări. Astea sunt măsuri globale care trebuie să fie luate. Ţările cele mai poluate trebuie să înţeleagă că trebuie să ia măsuri rapide pentru reducerea poluării. Degeaba iei măsuri în Europa, dacă nu se iau măsuri în India, în China, în SUA, în America de Sud. Peste tot trebuie să fie luate măsuri şi măsurile trebuie să fie îndreptate spre reducerea impactului. Deja trecem de faza în care putem să controlăm creşterea de 1,5 grade, deja trebuie să prevenim următorul prag şi asta va dura ani de zile, asta nu se face peste noapte”, a comentat medicul.

Şeful DSU a oferit o nouă informaţie controversată: aerul condiţionat nu este indicat pentru combaterea „schimbărilor climatice”: „Ca persoane clar că vulnerabili sunt cel mai mult persoanele în vârstă, copiii, persoanele cu anumite afecţiuni, cardiace, neurologice şi da, dacă cineva stă în casă, nu are aer condiţionat – şi aerul condiţionat este cu dus-întors… Pentru încălzirea globală, schimbarea climatică, aerul condiţionat nu este recomandat. Acuma, în astfel de temperaturi, pentru o persoană în vârstă, dacă are aer condiţionat este un lucru foarte bun. Deci pentru a preveni impactul unei temperaturi foarte mari. Dacă nu, persoanele respective trebuie să meargă în zone răcite”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

  1. “persoanele respective trebuie să meargă în zone răcite”. Racite, dar folosind o tehnologie extraterestra care nu consuma curent si nu incalzeste mediul :-)))

  2. Asta din specialist medical s-a transformat in specialist climatic. Un sulău fara nici un țel in viata ne da lectii despre ce sa facem. Marș in coteț potaie!

  3. Raed Arafat nici acum nu este in puscarie dupa masurile criminale din timpul asa numitei pandemii? Asa se intampla cand justitia nu -si face datoria. Singura activitate a justitiei este marea lupta de a-si pastra pensile speciale.

  4. aracacatule canta la alte mese, poate iti dau de-un evantai cu dantela sa-ti faci racoare, ca de la atata incalzire globala iti ies fumuri din cap. Primvavara asta m-am invelit cu plapuma pana in iunie, pe ce lume traiesti, handicapatule.

  5. Bahaistul ăsta știe doar șaria: băgați șaria sanitară peste tot căci eu vin din culturi autoritare și nu știu decât să bag dictatură. In plus sunt și securist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE