ENERGIEAR3G, despre prețurile la gaz din România: Jaf național prin liberalizarea unei...

AR3G, despre prețurile la gaz din România: Jaf național prin liberalizarea unei economii din periferia sistemului mondial modern

Asociația Română de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură (AR3G) a făcut o postare pe Facebook în care arată cât profit fac companiile românești furnizoare de gaz și cât de scump este distribuit gazul în țara noastră față de prețul real.

„Prețul gazelor pe piața mondială la bursa pe 3 dec. 2021 (am refăcut calculele și pe 7 decembrie valorile sunt similare): 4,171 USD/ 1 Milion BTU. În România gazul se vinde la megawatt ora (1MWh = 3,41 Milioane BTU). Rezultă că pe bursă gazul natural este 14,22 USD/ MWh. Un dolar american e astăzi 4,38 lei.

Înseamnă că prețul gazului pe piață mondială la bursa în lei este astăzi 62,28 lei. Mergeți pe site-ul ANRE și veți vedea ca astăzi prețul cel mai mic în România este 315 lei la E-ON, 627 la Enel, iar Engie cere azi 630 (fără distribuție și taxe și TVA).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Calcul profit: 505% (CINCI SUTE LA SUTĂ!) la cei mai ieftini (E-ON), si 1.007% (O MIE LA SUTĂ!) la Enel și Engie. 85% din gazul pe care ni-l vând ăștia e ROMÂNESC. Mulțumim Guvernului, pentru liberalizarea pieței in condiții de maximă concurență precum a cerut UE.

Mulțumim pentru protecția socială prin controalele pe care le face pentru a nu permite jecmănirea populației. Apropo… anul trecut când piața nu era „liberalizată”… profitul săracilor ăstora de la Engie, Enel și E-ON era doar de 200%..

Preluat, deci de verificat.
Jaf național prin liberalizarea unei economii din periferia sistemului mondial modern”, scrie pe pagina asociației.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate