joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEAnchetă mamut: Cum a ajuns Bill Gates să controleze, prin patru organizații,...

Anchetă mamut: Cum a ajuns Bill Gates să controleze, prin patru organizații, răspunsul global la pandemie, cu ajutorul Guvernelor și al OMS. „Punînd problema fără ocolișuri, banii cumpără influență”

O anchetă mamut realizată de jurnaliștii de la Politico și Die Welt arată cum patru organizații non-guvernamentale, toate controlate de miliardarul Bill Gates, au preluat rolul guvernelor în timpul pandemiei, „dar fără să fie trase la răspundere precum guvernele”.

Aceste organizații au avut acces „fără precedent” la cele mai înalte niveluri de guvernământ, „cheltuind cel puțin 8,3 milioane de dolari pe lobby față de legislatori și oficiali din SUA și Europa”, notează sursa citată.

Confirmând cele mai dubioase conspirații, ancheta afirmă că oficialități din Statele Unite, Uniunea Europeană și ai OMS „au trecut prin rotație, ca angajați, ai acestor patru organizații, ajutându-le să-și solidifice conexiunile politice și financiare de la Washington și Bruxelles”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Cele patru organizații lucraseră împreună în trecut, iar trei dintre ele au împărtășit o istorie comună. Cea mai mare și mai puternică a fost Fundația Bill & Melinda Gates, una dintre cele mai mari instituții filantropice din lume. Apoi a mai fost Gavi, organizația globală de vaccinare pe care Gates a susținut-o pentru a vaccina oamenii din țările sărace, și Wellcome Trust, o fundație britanică de cercetare cu dotări de miliarde de dolari, care a colaborat cu Fundația Gates în anii precedenți. În fine, a mai fost și Coaliția pentru Inovații în Pregătirea Epidemiei sau CEPI, grupul internațional de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor pe care Gates și Wellcome l-au ajutat să se înființeze în 2017.

Cele patru organizații au cheltuit aproape 10 miliarde de dolari pe Covid din 2020 – aceeași sumă cheltuită de principala agenție din SUA însărcinată cu combaterea Covid peste hotare.
Organizațiile au oferit împreună 1,4 miliarde de dolari OMS, contribuind la crearea unei rețele de distribuire a instrumentelor anti-Covid. Programul nu a reușit să-și atingă obiectivele”, notează ancheta, informează Inpolitics.

„Ce îl califică pe Bill Gates să ofere sfaturi și să consilieze guvernul SUA despre cum ar trebui să-și utilizeze resursele?” se întreba Kate Elder, consilier principal în domeniul politicilor de vaccinuri în cadrul Medici fără frontiere.

Curând însă, guvernele din Statele Unite și Europa au început ele însele să sprijine masiv cele patru grupuri. În timp ce eforturile președintelui Joe Biden de a obține o finanțare suplimentară de 5 miliarde de dolari pentru combaterea virusului erau contrate în Congres, el a reușit totuși să dea 500 de milioane de dolari pentru CEPI în propunerea sa de buget – 100 de milioane de dolari pe an timp de cinci ani.

Acum, criticii ridică întrebări legitime cu privire la echitatea și eficacitatea acțiunii grupului celor 4 împotriva pandemiei – precum și la problema serioasă a transferului sarcinii de la guverne către grupuri private.

„Cred că ar trebui să fim profund îngrijorați”, spune Lawrence Gostin, profesor la Universitatea Georgetown, specializat în dreptul sănătății publice. „Punînd problema fără ocolișuri, banii cumpără influență. Și acesta este cel mai rău tip de influență. Nu doar pentru că e pe bani – deși acest lucru este important, pentru că banii nu ar trebui să dicteze politica – ci și pentru că înseamnă un acces preferențial, pe ușa din dos”

Gostin a spus că o astfel de putere, chiar dacă este animată de bune intenții, este „antidemocratică, pentru că este extraordinar de netransparentă” și „lasă deoparte oamenii de rînd, comunitățile și societatea civilă”.

Deși zeci de organizații globale de sănătate au luptat împotriva Covid, investigația Politico și Welt s-a concentrat asupra acestor patru organizații din cauza conexiunilor dintre ele – atât Gavi, cât și CEPI au primit finanțare de bază de la Fundația Bill & Melinda Gates – și pentru că împreună au jucat un rol esențial în consilierea guvernelor și a OMS.

OMS a fost principalul artizan al ascensiunii grupurilor la butoane. Toate aveau legături de lungă durată cu OMS. Consiliile de conducere ale CEPI și Gavi au un reprezentant special desemnat la OMS. Există, de asemenea, o ușă rotativă între angajarea în grupuri și munca pentru OMS: foști angajați ai OMS lucrează acum la Fundația Gates și CEPI; unii, precum Chris Wolff, directorul adjunct al parteneriatelor cu țările la Fundația Gates, ocupă funcții importante.

O mare parte din influența grupurilor față de OMS provine pur și simplu din bani. De la începutul pandemiei în 2020, Fundația Gates, Gavi și Wellcome Trust au donat împreună peste 1,4 miliarde de dolari OMS – o sumă semnificativ mai mare decât majoritatea celorlalte state membre oficiale, inclusiv Statele Unite și Comisia Europeană. conform datelor furnizate de OMS.

„Trebuie să vă amintiți că atunci când aveți de-a face cu Fundația Gates, este aproape ca și cum ați avea de-a face cu o țară mare, din perspectiva donațiilor lor către aceste organizații globale de sănătate”, a spus un fost oficial înalt în domeniul sănătății din SUA.

Textul integral este aici.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

  1. guvernele vor sa scape basma curata, si isi cauta un tap ispasitor. Ce ancheta iti trebuie ca sa stii despre nivelul de implicare al familiei gates in OMS? Sunt informatii publice.
    Totusi, la noi in tara si in multe alte tari, mascarada nu a fost implementata de Bill Gates. A fost implementata de alti oameni, in Germania la fel, in Franta la fel. Inteleg ca e convenabil sa dai vina pe Bill gates acum, dar sper ca nu va fi singurul pe lista vinovatilor.

  2. Daca lumea ar folosii si alte motoare de cautare inafara de google ar fi surprinsi de cate pot afla.
    Cat despre Billy daca nu exista plandemie toata lumea stia in continuare ca inca lucra la windows 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate