sâmbătă, iunie 15, 2024
ȘTIRIAlexandru Rafila, OMS: Măsurile împotriva noului coronavirus au dus și la limitarea...

Alexandru Rafila, OMS: Măsurile împotriva noului coronavirus au dus și la limitarea răspândirii gripei. Strategia de vaccinare trebuie regândită

Măsurile luate luate la nivel global împotriva răspândirii coronavirusului au limitat și răspândirea gripei, ceea ce i-a luat prin surprindere pe specialiști, a mărturisit Alexandru Rafila, reprezentantul OMS, la Digi24.

Circulația virusului gripal s-a dovedit a fi de 500 de ori mai mică decât în anii trecuți, spune Rafila, o ipoteză pentru această „descoperire” fiind că restricțiile luate împotriva coronavirusului au dus și la limitarea răspândirii gripei.

Și atunci, se întreabă Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România, dacă nu cumva trebuie regândită „strategia de vaccinare antigripală”. Mai ales că “imunitatea după vaccinarea antigripală este oarecum limitată în timp”, recunoaște Rafila.

„Lucrul ăsta ar trebui să ne dea de gândit. Faptul că la nivel mondial s-au luat măsuri pentru limitarea infecției cu COVID a dus la limitarea răspândirii gripei și atunci concluzia pe care pot să o trag în acest moment, fără să fie decât o ipoteză de lucru, nu e o certitudine, e următoarea: circulația virusului gripal e mult mai mică, sezonul gripal în emisfera nordică probabil că va începe mult mai târziu, iar lucrul ăsta cred că ar trebui luat în considerare inclusiv în ceea ce privește strategia de vaccinare antigripală.

Rămâne recomandată, e foarte importantă mai ales pentru persoanele din categoriile la risc, pentru că se menține o posibilitate a transmiterii, dar trebuie să ne gândim foarte bine, pentru că imunitatea după vaccinarea antigripală este oarecum limitată în timp, nu e o imunitate care durează mai mult de câteva luni și atunci trebuie să ne gândim fooarte bine la strategiile de vaccinare care urmează să fie aplicate”, a explicat Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE