ACTUALITATEAlegeri SUA: 264 - 214 pentru Biden. Ce se întâmplă acum și...

Alegeri SUA: 264 – 214 pentru Biden. Ce se întâmplă acum și cum ar mai putea câștiga Donald Trump

În acest moment, situația se prezintă în felul următor: candidatul democrat Joe Biden conduce cu 264 – 214 (electori) în cursa electorală, cu cinci state în care încă se numără voturile.

Este vorba despre Nevada, Pennsylvania, Carolina de Nord, Georgia și Alaska. Pentru a câștiga, Biden mai are nevoie de șase electori, pe care-i poate obține cu victoria în Nevada. Acolo, Biden are un avans de aproximativ 8.000 de voturi, în condițiile în care mai sunt de numărat 25% dintre sufragiile exprimate.

Pe de altă parte, campania Trump are nevoie de victorie în Nevada, Pennsylvania, Carolina de Nord și Georgia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Republicanul conduce în trei din aceste state,  cea mai strânsă situație găsindu-se în Georgia: acolo, Trump conduce cu doar 18.000 de voturi, dar s-au numărat deja 99% dintre sufragiile primite.

Lucrurile nu se opresc aici, însă: echipele de campanie ale lui Donald Trump au anunțat că se vor adresa instanței pentru a opri numărarea voturilor în Pennsylvania și Michigan și renumărarea voturilor în Wisconsin.

De asemenea Donald Trump vrea să se adreseze Curții Supreme pentru a stabili dacă voturile sosite prin corespondență în termen de trei zile de la închiderea urnelor ar trebui luate în considerare sau nu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Ambele procese mai cer un acces mai bun pentru observatorii din partea campaniei Trump la centrele de procesare și numărare a voturilor în Pennsylvania și Michigan.

Campania Trump a cerut o oprire temporară a numărării voturilor în ambele state până când nu va primi acces la procesul electoral și nu va putea analiza buletine de vot deja deschise și procesate.

Suspiciunile republicanilor privind fraudarea alegerilor sunt alimentate de faptul că marți dimineață Trump conducea în toate cele cinci „battleground states” (state câmp de bătălie), pentru ca apoi numărătoarea să fie brusc oprită pentru câteva ore, iar la reluare Joe Biden a recuperat Wisconsin și Michigan.

În ceea ce privește alegerile pentru Senat, republicanii au foarte mari șanse să-și păstreze majoritatea, ceea ce le va oferi șansa să-i facă zile fripte democratului Joe Biden, dacă se va impune.

În acest moment, republicanii conduc cu 48 la 46 de mandate și mai au nevoie de doar trei pentru a fi siguri de majoritate. În acest moment, reprezentanții conservatorilor conduc în Georgia, Alaska și Carolina de Nord, cu puțin înainte de numărătoarea voturilor.

În Camera Reprezentanților conduc democrații, care par să păstreze controlul asupra acestei părți a Parlamentului american.

În orice caz, afirmă analiștii, rezultatele alegerilor americane pentru funcția de președinte nu se vor cunoaște prea curând, existând mari șanse ca totul să fie decis la Curtea Supremă în lunile ce vor urma.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...