ACTUALITATE Alegeri parlamentare 2020. Exit Poll CURS la ora 17:30: PSD conduce în...

Alegeri parlamentare 2020. Exit Poll CURS la ora 17:30: PSD conduce în fața PNL, USR e al treilea partid al țării. AUR intră în Parlament!

ACTUALIZARE 19:45 Un nou exit poll realizat de Curs Avangarde prezintă situația de la ora 17:30. Spre surprinderea generală, PSD conduce în fața PNL cu 31,1% vs 28,7%.

Procentul AUR, care era la 6% mai devreme, a scăzut la 5,3%, dar tot suficient pentru a intra în Parlament.

  1. PSD – 31,1%
  2. PNL – 28,7%
  3. USR – 15,3%
  4. UDMR – 6%
  5. AUR – 5,3%
  6. PMP – 5%
  7. Pro România – 5%.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Deși primele estimări ale rezultatelor alegerilor parlamentare vor fi oferite opiniei publice  în această seară, la ora 21:00, cotidianul Adevărul a realizat un exit-poll cu situația de la ora 14:00.

Conform acestuia, marea surpriză este partidul AUR, care este cotat cu 6%, în timp ce PMP, formațiunea lui Traian Băsescu, nu va prinde noul legislativ.

Marius Pieleanu, șeful institutului Avangarde, care realizează singurul exit-poll al zilei împreună cu CURS, a anunțat că până la ora 14:00, o treime dintre cetățenii care au votat au studii superioare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Pieleanu a mai spus că rezultatele preliminare ale exit-poll-ului arată că e posibil să apară un nou partid parlamentar, fără să îi dea numele însă. „E un partid conservator, cu valori creștine”, a spus șeful Avangarde.

El a mai anunțat că până acum se constată o slabă participare în mediul rural, iar numărul femeilor care votează e mult mai mic decât al bărbaților. De asemenea, peste 60% dintre cei care au votat sunt persoane active, în jur de 45 de ani

EXIT – POLL Ora 14.00:

1. PNL – 32%

2. PSD – 29%

3. USR PLUS – 17%

4. ProRomânia -6%

5. AUR – 6%

6. UDMR – 5% 7. PMP -3%

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzelor conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 1.885 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite