ACTUALITATEAlegeri parlamentare 2020. Exit Poll CURS la ora 17:30: PSD conduce în...

Alegeri parlamentare 2020. Exit Poll CURS la ora 17:30: PSD conduce în fața PNL, USR e al treilea partid al țării. AUR intră în Parlament!

ACTUALIZARE 19:45 Un nou exit poll realizat de Curs Avangarde prezintă situația de la ora 17:30. Spre surprinderea generală, PSD conduce în fața PNL cu 31,1% vs 28,7%.

Procentul AUR, care era la 6% mai devreme, a scăzut la 5,3%, dar tot suficient pentru a intra în Parlament.

  1. PSD – 31,1%
  2. PNL – 28,7%
  3. USR – 15,3%
  4. UDMR – 6%
  5. AUR – 5,3%
  6. PMP – 5%
  7. Pro România – 5%.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Deși primele estimări ale rezultatelor alegerilor parlamentare vor fi oferite opiniei publice  în această seară, la ora 21:00, cotidianul Adevărul a realizat un exit-poll cu situația de la ora 14:00.

Conform acestuia, marea surpriză este partidul AUR, care este cotat cu 6%, în timp ce PMP, formațiunea lui Traian Băsescu, nu va prinde noul legislativ.

Marius Pieleanu, șeful institutului Avangarde, care realizează singurul exit-poll al zilei împreună cu CURS, a anunțat că până la ora 14:00, o treime dintre cetățenii care au votat au studii superioare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Pieleanu a mai spus că rezultatele preliminare ale exit-poll-ului arată că e posibil să apară un nou partid parlamentar, fără să îi dea numele însă. „E un partid conservator, cu valori creștine”, a spus șeful Avangarde.

El a mai anunțat că până acum se constată o slabă participare în mediul rural, iar numărul femeilor care votează e mult mai mic decât al bărbaților. De asemenea, peste 60% dintre cei care au votat sunt persoane active, în jur de 45 de ani

EXIT – POLL Ora 14.00:

1. PNL – 32%

2. PSD – 29%

3. USR PLUS – 17%

4. ProRomânia -6%

5. AUR – 6%

6. UDMR – 5% 7. PMP -3%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite