marți, martie 28, 2023
ACTUALITATEAlegeri Ungaria | Victorie a lui Viktor Orban. Orban: Am câștigat atât...

Alegeri Ungaria | Victorie a lui Viktor Orban. Orban: Am câștigat atât de CLAR, încât se poate vedea și de pe lună. Dar sigur e că se vede de la Bruxelles

ACTUALIZARE 00:00 A apărut și prima declarație a lui Viktor Orban.

„Arătăm destul de bine, vom arăta din ce în ce mai bine, poate niciodată n-am arătat la fel de bine ca astă-seară. Am reușit o victorie uriașă, atât de mare, încât se poate vedea și de pe lună, dar sigur se vede de la Bruxelles. A fost distractiv, a fost o treabă pentru un bărbat”,  a spus Orban, care le-a transmis connaționalilor săi din Transcarpatia că Ungaria nu-i va uita.

ACTUALIZARE 23:39 Ministrul de Externe Peter Szijjártó a spus într-un interviu acordate TV2 că FIDESZ a fost deja felicitat pentru victorie de Varșovia, dar și de alte țări.

El a mai afirmat că o majoritate parlamentară este „un argument față de care nu mai există niciun altul”.

ACTUALIZARE 23:02 După numărarea a 57% dintre voturile exprimate, situația este în felul următor:

FIDESZ – 55,75%

Alianța Opoziția Unită – 32,55%

Mișcarea „Patria Noastră” – 6,5%

În momentul de faţă Fidesz ar obţine 87 de mandate individuale şi 46 pe liste, ceea ce reprezintă 133 de mandate. Opoziția ar avea 58 de mandate, iar partidul Patria Noastră – 8 mandate, potrivit 24.hu.

ACTUALIZARE 23:02 La 50% dintre voturi numărate, situația se prezintă astfel:

FIDESZ: 56,65%

Opoziția Unită: 31,74%

Mișcarea „Patria Noastră” cu 6,5%

ACTUALIZARE 22:50 După numărarea a 36% dintre voturi, FIDESZ este creditat cu 58%, Opoziția Unită cu 30,41%, iar Mișcarea „Patria Noastră”, cu 6,5%.

ACTUALIZARE 22:20 Primele sondaje indică o victorie a partidului FIDESZ, al premierului Viktor Orban, scrie Libertatea. Conform acestora, premierul s-ar impune la o diferență de 5%.

După numărarea a 17% dintre voturi, conduce FIDESZ:

Fidesz/KDNP: 61,9% Opoziția unită: 27,0%.

În ceea ce privește referendumul pe tema legilor de protecție a minorilor de propaganda LGBT, sondajele relevă că peste 60% dintre alegători s-au exprimat, ceea ce ar însemna validarea demersului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Pe 3 aprilie, au loc alegeri parlamentare, în care se vor confrunta partidul Fidesz condus de actualul premier Viktor Orban și o alianță a opoziției, care-l are în frunte pe Peter Marki-Zay, primarul din Hodmezovasarhely.

După 12 ani la putere, premierul conservator se confruntă cu o opoziție serioasă. Conform unui sondaj efectuat între 23 și 25 martie, Orban ar avea un avans de doar 2% în fața opoziției.

Peter Marki-Zay are 49 de ani este un catolic practicant şi tată a şapte copii. Acesta este susținut puternic de lobby-ul de la Bruxelles.

Citești și ajuți!Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

În consecință, premierul în funcție este acuzat că a instaurat un regim de tip Putin, mai ales pentru că susține valorile conservatoare.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Ungaria lui Putin nu este foarte diferită de Rusia lui Putin …Această concepţie despre lume anti-occidentală, ultraconservatoare şi anti- LGBTQ … şi ideologia bazată pe informaţii autorizate de stat” este „destul de similară” mişcărilor timpurii ale preşedinţiei lui Putin.

„Orban este cel mai pro-Putin premier din UE şi el nu se aştepta deloc la această invazie”, a afirmat Peter Kreko, directorul Political Capital Institute din Budapesta.

Cum permite regimul „putinist” al lui Orban asemenea critici deschise la adresa sa nu este explicat, totuși.

Orban mai este acuzat și pentru că menține o politică suveranistă, acesta preferând o politică independentă în cadrul Uniunii Europene. Printre altele, nu a acceptat participarea Ungariei la Parchetul European.

O situație ce va fi remediată imediat dacă alegerile vor fi câștigate de Marki-Zay, așa cum a asigurat acesta. Acesta îl acuză pe Orban că ar fi creat un stat „anti-Europa și pro-Putin”.

În ceea ce privește războiul din Ucraina, Orban a criticat invazia, a votat în favoarea sancționării Rusiei, a permis trupele NATO pe teritoriul Ungariei, dar a refuzat să livreze arme sau să permită tranzitarea lor către Kiev.

Orban afirmă că implicarea Ungariei în acest război nu i-ar aduce niciun beneficiu, dar în schimb ar putea pierde „totul”.

„Venim în ajutorul celor aflați în necaz dar, în același timp, nu facem niciun pas care ar putea atrage Ungaria în necazuri”, a adăugat pentru CNN un purtător de cuvânt al guvernului lui Orban. „Nu putem ajuta pe nimeni în timp ce ne distrugem pe noi înșine – de exemplu, implicându-ne într-un război care nu este războiul nostru, în care nu avem nimic de câștigat şi totul de pierdut”.

Această poziție i-a adus un avantaj în sondaje, dar este criticată de opoziție care susține că ar fi un semn de „susținere a Rusiei”.

În aceeași zi cu alegerile, ungurii vor vota la un referendum pe tema rolului familiei în educație. Astfel, votanții vor trebui să răspundă la patru întrebări:

1) Susțineți desfășurarea evenimentelor privind orientarea sexuală, pentru minori, în instituții de educație publice, fără acordul părinților?

2) Susțineți promovarea tratamentelor pentru schimbarea genului în fața minorilor?

3) Susțineți expunerea nerestricționată a minorilor la conținut media cu caracter sexual explicit, care le poate influența dezvoltarea?

4) Susțineți afișarea către minori a conținutului media despre procedurile privind schimbarea genului?

Pozițiile Guvernului Orban privind susținerea familiei și a drepturilor părinților în educație i-au adus critici din partea Bruxelles-ului și a lobby-ului LGBT.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Iată a câta oară se confirmă că sondajele sunt niște făcătorii…
    Acele sondaje care preziceau o luptă strânsă, de numai 2 procente…😄 și pe massamedia a rostogolit-o să dezinformeze lumea…
    Data viitoare, Atenție la Neatenție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate