marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEAdio, Eurovision? Participarea României la ediția de anul viitor, sub semnul întrebării

Adio, Eurovision? Participarea României la ediția de anul viitor, sub semnul întrebării

Participarea României la Eurovision 2024 este pusă sub semnul întrebării, surse din TVR declarând că este posibil ca țara noastră să nu se mai înscrie la ediția de anul viitor.

Decizia este luată în contextul în care TVR a cheltuit suma de 400.000 de euro pentru participarea României la ediția Eurovision 2023, țara noastră obținând cel mai slab rezultat din istorie, notează Libertatea.

Potrivit sursei citate, președintele-director general al TVR, Dan Turturică,  nu a dorit să comenteze acest subiect.

Singurul răspuns a fost transmis de departamentul Comunicare din TVR.

„Subiectul participării la Eurovision 2024 nu a fost discutat la nivelul managementului SRTv, motiv pentru care, deocamdată, nu a fost luată o decizie în acest sens”, se precizează în răspunsul TVR.

Termenul limită pentru înscrierea la Eurovision este 15 septembrie 2023.

Taxa de participare la Eurovision 2023 a fost de 180.000 de euro. La aceasta s-au mai adăugat alte 25.000 de euro pentru circuite de difuzare a competiției în România, conform notei de fundamentare aprobate anul trecut de forurile de conducere ale Societății Române de Televiziune (SRTv).

Pe lângă această sumă, TVR trebuie să plătească biletele de avion, cazări, diurne pentru membrii delegației, dar și alte sume importante pentru organizarea Selecției Naționale de la București.

Suedia a câștigat finala Eurovision 2023, care s-a desfășurat la Liverpool. Loreen a obținut 583 de puncte, cucerind acest trofeu pentru a doua oară în cariera ei.

România a fost reprezentată de Theodor Andrei cu piesa „D.G.T. (Off and On)” și nu a trecut de semifinale. România s-a clasat pe locul 36, cu zero puncte, cel mai slab rezultat din istoria participării țării noastre la acest concurs muzical.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

  1. O porcarie de festival. Sa nu mai participam la asa ceva. Se arunca bani la gunoi pentru un festival de propaganda ideologica care ii manipuleaza pe copii sa fie confuzi sexual si sa fie interesati de perversiuni sexuale. Daca totusi vom participa trebuie facuta o manifestatie impotriva pierderii banilor de stat pentru propaganda ideologica. Cei de la AUR trebuie sa puna piciorul in prag. Acest festival trebuie denigrat peste tot in presa conservatoare pentru a scadea interesul populatiei pentru asa ceva.

  2. Doamne ajuta!!

    Sa scapam din haznaua curcuibeica Eurovizionara, care gadila si o multime de orgolii si de interese politico-snoabe in TVReu!

    Noi, in ultimii aproape vreo 5-7 ani, daca nu 10, am livrat numai gunoi si c***t muzical, la Euroviz. Numai pe politic, numai pe pseudo-muzical, zero mesaj, zero valoare. Nu la nivel cu Taxi, cu Traistariu, sau cu Paula Seling si Ovi, sau cu alte valori ale muzicii romanesti.

    Asta in timp ce Rep. Moldova, in afara de piesa wow ca mesaj, cu Trenuletul Zdob si Zdub, in mod consistent macar livreaza ceva care suna muzical, nu ca un c***t. Cinste lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE