miercuri, iulie 17, 2024
OPINIIA vorbi impropriu

A vorbi impropriu

E impropriu să spui că trăim o criză provocată de covid. Virusul nu poate apărea la televizor pentru a decreta stare de urgență. În realitate, criza a fost provocată de oameni sub pretextul covidului. Cine sunt acei oameni știm. Colapsul spre care se îndreaptă tara e rodul bunelor intenții de care ei au fost animați. În plus, colapsul iminent a reînviat trei plăgi ideologice: prezumția de vinovăție, delictul de opinie şi încurajarea delațiunii.

Potrivit actualei prezumții de vinovăție, toți suntem purtători de virus, atîta doar că încă nu am fost testați pozitiv. Pe vremuri, toţi eram dușmani ai poporului, numai că nu fusesem încă dovediți cu probe. Suspiciunea generală cu care sîntem tratați de autorități e indiciul despotic că ne așteaptă un 2021 pînă într-atât de nefast încît ne vom aminti de 2019 ca de ultimul an al libertății noastre.

Delictul de opinie nu face decît să întărească prezumția de vinovăție: dacă ai altă părere decît versiunea oficială privind epidemia, eşti înfierat pe motiv de zădărnicire a combaterii bolii. Intri în pielea unui eretic care îndrăznește să se împotrivească spaimei răspîndite cu mijloace mediatice. Eşti privit ca un lepros fierbînd de gărgăuni conspiraționiști. Eşti un peripsema mundi, un paria căruia nu se cuvine altă atenție decît caterisirea publică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Încurajarea delațiunii e ultima găselniță scoasă din cufărul cu proceduri de intimidare. Cînd l-am auzit pe distinsul nostru premier îndemnîndu-i pe români să-şi toarne apropiaţii care încălcă normele de austeritate, un zvon din anii 1950 mi-a răsunat în ureche. Bunăvoinţa premierului ar fi invidiată de toţi mercenarii de la Jilava. Ce poate fi mai atrăgător decît condiția sicofantului denunţîndu-şi prietenii, rudele sau vecinii? Unde am ajuns, Doamne?

Dacă nu ne trezim spre a înțelege că simulacrul de apocalipsă la care suntem supuși e doar o tactică menită a ne bloca într-o paralizie generală, a cărei urmare va fi neputința de a ne mai împotrivi, atunci chiar că suntem osîndiţi la o letargie istorică fără leac în viitor. Chiar nu putem fi la înălțimea clipei?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE