vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEJaponia | Statul despăgubește cu peste 300.000 de dolari familia unei bătrâne...

Japonia | Statul despăgubește cu peste 300.000 de dolari familia unei bătrâne care a murit după ce s-a vaccinat împotriva Covid. Încă 850 de cereri de compensații în urma inoculării, aprobate

Guvernul Japoniei urmează să compenseze, pentru prima oară, familia unei persoane care a urmărit după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului, informează The Mainichi, siteul oficial al unuia dintre cele mai vechi ziare „Țara soarelui răsare”.

O subcomisie a Ministerului Sănătății de la Tokyo a decis să acorde o compensație familiei unei bătrâne de 90 de ani, care a murit după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului, pentru că o relație cauzală între decesul persoanei și inoculare nu poate negată.

Aceasta este o premieră, fiind prima plată făcută de statul japonez ca urmare a vaccinării anti-covid. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este așteptat să aprobe suma de 44,2 milioane de yeni (aproximativ 324.000 de dolari) către familia femeii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De vreme ce este imposibil să elimini reacțiile adverse și problemele de sănătate cauzate de vaccinări, guvernul nipon a introdus un sistem  de susținere, prin care victimele pot să primească banii pentru cheltuielile medicale efectuate ca urmare a vaccinării, scriu ziariștii japonezi.

Pentru a primi compensații, japonezii trebuie să depună un dosar la un comitet al Ministerul Sănătății, care va decide dacă există o relație cauzală între vaccinarea anti covid și efectele adverse reclamate.

Conform Ministerului Sănătății, femeia de 90 de ani a dezvoltat o reacție alergică acută, precum și un infarct miocardic după vaccinare, ceea ce i-a cauzat moartea. Ea avea probleme medicale anterioare.

La întâlnirea din 25 iulie a comitetului responsabil din Ministerul Sănătății, s-au primit 12 cereri de compensare ca urmare a decesului post vaccinare. Una a fost aprobată, iar celelate 11 sunt în curs de cercetare.

La nivel guvernamental, până pe 25 iulie, în total s-au primit 3.680 de cereri de compensare pentru diferite efecte adverse cauzate de vaccinul anti-corona. S-a decis oferirea de compensații financiare pentru 850 de persoane.Restul au fost respinse sau sunt în curs de soluționare.

Japonia a fost un stat foarte transparent în timpul recentei crize.Spre diferență de România, autoritățile nipone au avertizat public asupra efectelor adverse ale vaccinurilor anti C-19.

În timp ce în alte părți se repeta insistent „siguranța și eficiența” acestor seruri, Ministerul Sănătății de la Tokyo a publicat lista reacțiilor adverse lângă fiecare doză distribuită, astfel încât cetățenii să decidă în cunoștință de cauză.

Neîncrederea societății japoneze în vaccinuri este veche și documentată, așa cum a arătat R3media aici.

Japonezii nu sunt un popor care să fie acuzat de iresponsabilitate. Un reportaj Digi24 de-acum patru ani arăta cum aceștia își educă copiii de mici pentru a face curățenie la școală de la vârste fragede și de a lua viața pe cont propriu. Printre altele, copiii japonezi sunt învățați să folosească mijloacele de transport în comun de mici, pentru a învăța ce înseamnă responsabilitatea. „Dacă eu nu îmi învăț copilul ca la 6 ani să meargă cu metroul, când va învăța acest lucru?”, spun mamele japoneze.

Educația este la mare preț în Japonia, reputația unei școli fiind cea care dă valoarea unui cartier, după cum arăta reportajul.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

 1. Primaria nu i-a dat lu mamaie
  (stra-mamaie)
  pamantu inapoi,
  “e prea batrana”
  -de ce vb. de euro, de dollar,
  hai sa vb. de nitzel sange!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE