ACTUALITATE20 migranți ilegali prinși în Timiș, alți 9 în județul Arad

20 migranți ilegali prinși în Timiș, alți 9 în județul Arad

Un grup de 20 sirieni, fără documente, a fost oprit de polițiștii de frontieră din Timiș, informează siteul oficial al instituției.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Timiş, un cetăţean sârb care a sprijinit douăzeci de cetăţeni din Siria în încercarea de a trece ilegal frontiera.

Incidentul s-a produs marți, pe parcursul nopții. Microbuzul în care se aflau sârbul și sirienii a fost descoperit în Lugoj și toate persoanele au fost conduse la audieri.

„Din primele verificări efectuate de către polițiștii de frontieră a reieşit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, șaptesprezece adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 35 de ani. La cercetări, persoanele în cauză au declarat că au fost preluaţi de şoferul microbuzului dintr-o localitate de pe raza judeţului Timiş, urmând a fi transportaţi în apropierea graniţei cu Ungaria. Aceştia au mai precizat că urmau să plătească sume cuprinse între 100 şi 200 euro de persoană, în momentul în care ajungeau într-un stat din vestul Europei”, au anunțat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Tot marți, Poliția de Frontieră a anunțat prinderea a nouă migranți turci la Nădlac. Aceștia se aflau în trei autoturisme, la granița cu Ungaria și aveau vârste cuprinse între de 18 şi 24 de ani, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

„Având suspiciuni cu privire la scopul real al prezenţei în apropierea graniţei cu Ungaria, aceştia au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, au spus polițiștii de frontieră.

Săptămâna trecută, Poliția de Frontieră Timiș a găsit alți migranți ilegali, într-un microbuz abandonat pe autostrada A1.

Este vorba despre 16 cetățeni din Siria, Iran și Irak, care urmăreau să ajungă ilegal în Ungaria.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...