ACTUALITATEFOTO | Autoritățile statului, în frunte cu premierul Cîțu, au ignorat Ziua...

FOTO | Autoritățile statului, în frunte cu premierul Cîțu, au ignorat Ziua Națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni, încălcând legea

Pe 16 august, în România se sărbătorește „Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor”.

Conform Legii 134/2020,  adoptată anul trecut, clădirile Guvernului României, Parlamentului, și a altor autorități centrale și locale, trebuiau iluminate în roșu, „În semn de conștientizare, de către cetățenii români, a violențelor și persecuțiilor la care au fost și sunt supuși și astăzi creștinii în lume”.

Dacă anul trecut s-a respectat legea, clădirile Guvernului, ale Președinției și ale Parlamentului – printre altele, fiind iluminate în roșu – în 2021, prevederile actului normativ nu s-au mai respectat.

Guvernul României nu a fost iluminat în roșu (foto jos), iar toate încercările noastre de a obține un răspuns din partea comunicatorilor executivului condus de Florin Cîțu s-au lovit de un zid.

Iată cum a arătat clădirea Guvernului în 2020, pe vremea lui Ludovic Orban:

Din păcate, nici clădirea Parlamentului sau a Președinției nu au marcat Ziua Națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor.

Din informațiile R3media, singura instituție care a marcat această zi importantă a fost…Serviciul pentru Telecomunicații Speciale (STS).

STS a anunțat pe facebook sărbătorirea zilei de 16 august. „Turnul de comunicații al STS 📡 este iluminat, în această seară, în culoarea roșie, pentru a marca „Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor”, a anunțat STS.

De asemenea, merită menționat că nici premierul Cîțu, nici președintele României, nu au transmis mesaje de ziua Sfinților Martiri Brâncoveni. Pe 16 august, premierul a făcut declarații de presă la Ciolpani, dar fără a menționa nimic despre Ziua Martirilor Brâncoveni.

Totuși, la începutul lunii iulie, Florin Cîțu și-a găsit timp pentru a anunța că va merge la Untold 2021.

Decizia autorităților centrale, în special a Guvernului și al Președinției, de a ignora Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor, vine în contextul în care niciunul dintre nicio instituție majoră nu a trimis reprezentanți la cel mai important eveniment organizat pentru marcarea identității naționale și a credinței creștine din 2021.

Mai precis, nici Președintele, nici șeful Guvernului, nici președintele Camerei sau al Senatului – primii patru oameni în stat – nu au fost prezenți la Serbarea de la Putna de-acum câteva zile.

Deși a fost un congres al studenților, marcând evenimentul de-acum 150 de ani organizat de Mihai Eminescu, la Putna nu a fost prezent nici măcar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Singurul reprezentant relativ important prezent a fost Ministrul Culturii, dar prezența lui Bogdan Gheorghiu trebuie pusă în contextul faptului că a fost premiat de organizatori cu Ordinul Mușatinilor pentru mireni.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. Pai o sarbatoresc pe-a Ungariei la Brasov.Despre mesajele lui Catu si Johannis care nu au mai venit ,este de inteles,oamenii nu au nicio legatura cu romanii si Romania in afara de faptul ca traiesc pe carca ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT