vineri, iulie 19, 2024
OPINIIYuval Noah Harari, consilier al Forumului Economic Mondial (WEF): „Pur și simplu...

Yuval Noah Harari, consilier al Forumului Economic Mondial (WEF): „Pur și simplu nu avem nevoie de marea majoritate a populației”

Știu că patrioții sunt considerați conspiraționiști. Știu că cei ce își iubesc patria și neamul sunt considerați un pericol. Dar a venit timpul să ne trezim din „vis”. Cum putem face asta? Prin simplul fapt de a realiza și de a sesiza ce se întâmplă cu adevărat în jurul nostru. Acum, noi vom vedea ce au mai declarat unii dintre oamenii de la „Muntele Davos” (care mai mult ca sigur că dorește să ia locul și să corupă și muntele Athos).

Yuval Noah Harari, istoric, futurist și consilier al Forumului Economic Mondial (WEF), a declarat: „Pur și simplu nu avem nevoie de marea majoritate a populației”. El consideră că, la începutul secolului XXI, având în vedere că tehnologiile moderne au făcut ca munca umană să devină „redundantă” din punct de vedere economic și militar, marea majoritate a populației Globului a ajuns să fie pur și simplu „în plus”. Observațiile lui Harari au fost făcute într-un interviu cu Chris Anderson, directorul TED. Harari a apreciat deziluzia contemporană larg răspândită în rândul „oamenilor de rând” ca fiind înrădăcinată în teama de a fi „lăsați în urmă” într-un viitor condus de „oameni inteligenți”. Astfel de temeri sunt justificate, a adăugat el, având în vedere proiecția sa potrivit căreia tehnologiile emergente vor înlocui nevoile economice la multe categorii de muncă existente:

„O mulțime de oameni simt că sunt lăsați în urmă și excluși din poveste, chiar dacă condițiile lor materiale sunt încă relativ bune. În secolul al XX-lea, ceea ce era comun tuturor poveștilor – cea liberală, cea fascistă, cea comunistă – este că marii eroi ai poveștii erau oamenii de rând, nu neapărat toți oamenii, dar dacă trăiai, să zicem, în Uniunea Sovietică în anii 1930, viața era foarte sumbră, dar când te uitai la afișele de propagandă de pe pereți care descriau viitorul glorios, erai acolo. Te uitai la posterele care arătau muncitori din oțel și fermieri în ipostaze eroice și era evident că acesta este viitorul. Acum, când oamenii se uită la posterele de pe pereți sau ascultă discursurile TED, aud o mulțime din aceste idei și cuvinte mari despre învățarea mașinilor și inginerie genetică și blockchain și globalizare, iar ei nu sunt acolo. Ei nu mai fac parte din povestea viitorului și cred că – din nou, aceasta este o ipoteză – dacă încerc să înțeleg și să mă conectez la resentimentele profunde ale oamenilor, în multe locuri din întreaga lume, o parte din ceea ce s-ar putea întâmpla acolo este că oamenii își dau seama – și au dreptate să gândească așa – că: „Viitorul nu are nevoie de mine. Aveți toți acești oameni deștepți în California și în New York și în Beijing, iar ei planifică acest viitor uimitor cu inteligența artificială și bioingineria și în conectivitatea globală și altele, iar ei nu au nevoie de mine”… „Poate că, dacă sunt drăguți, îmi vor arunca niște firimituri, cum ar fi venitul de bază universal, dar este mult mai rău din punct de vedere psihologic să simți că ești inutil decât să simți că ești exploatat”. Harari a pus în contrast secolul XX cu secolul XXI, prognozând în același timp ceea ce, în opinia sa, este nevoia din ce în ce mai redusă a secolului actual și a economiilor viitoare de ființe umane. El a spus: „Dacă te întorci la mijlocul secolului XX – și nu contează dacă ești în Statele Unite cu Roosevelt, sau dacă ești în Germania cu Hitler, sau chiar în URSS cu Stalin – și te gândești la construirea viitorului, atunci materialele tale de construcție sunt acele milioane de oameni care muncesc din greu în fabrici, în ferme, soldați. Aveți nevoie de ei. Nu aveți niciun fel de viitor fără ei. Acum, să trecem rapid la începutul secolului XXI, când pur și simplu nu mai avem nevoie de marea majoritate a populației”, a concluzionat el, „pentru că, deoarece viitorul se referă la dezvoltarea unor tehnologii din ce în ce mai sofisticate, precum inteligența artificială [și] bioingineria, Majoritatea oamenilor nu contribuie cu nimic la asta, cu excepția, poate, a datelor lor, și tot ceea ce mai fac oamenii care este util, aceste tehnologii vor face din ce în ce mai mult redundantă prezența oamenilor și vor face posibilă înlocuirea oamenilor”.

Dragă cititoare și stimate cititor, sentimentele antiumane ale lui Harari, exprimate și în interviul acordat pentru TED, nu sunt o noutate. La începutul acestui an, el a avertizat cu privire la o clasă tot mai mare de „oameni inutili” de care elita globală nu are nevoie și a sugerat să-i mențină docili prin intermediul drogurilor și al jocurilor video. „Cea mai mare întrebare poate în economie și politică în următoarele decenii va fi ce să facem cu toți acești oameni inutili”, a spus Harari. „Problema este mai mult plictiseala, ce să facem cu ei și cum vor găsi un sens al vieții când sunt practic lipsiți de sens, fără valoare… Cea mai bună presupunere a mea în prezent este o combinație de droguri și jocuri pe calculator”. Părerile lui Harari despre omenire și viitorul lumii sunt comune printre colegii săi de la Forumul Economic Mondial, precum și printre alții din cercurile globalist anarhice care dirijează guvernele din întreaga lume. Condus de către Klaus Schwab, fiul unui important industriaș din Germania nazistă, Forumul Economic Mondial a căpătat un rol foarte vizibil în ultimii ani, promovând închiderile din cauza COVID, „granițele deschise teroriștilor” și alte forme de tiranie. Este deseori identificat drept fiind grupul care se află în fruntea așa-numitei „noi ordini mondiale” (a se citi: Noua Dezordine Mondială) și a planificat chiar să „blocheze” soarele într-un presupus efort de a opri „schimbările climatice”. La una dintre reuniunile recente ale Forumului Economic Mondial, Jane Goodall, cea care și-a câștigat faima prin faptul că a trăit ani de zile singură printre primate, a sugerat ca 90% din populația lumii să fie eliminată, pentru a rezolva problemele globale. Dacă ar fi după Goodall, populația umană globală ar fi undeva în jurul a 500 de milioane de suflete, nivelul de populație recomandat de misterioasele pietre Georgia Guidestones, care au fost distruse recent de un fulger.

Care va fi rolul României și al românilor în viitor? Simplu, viitorul pe care îl alegem. Puteți alege să continuați să vă bucurați de „vis” pentru a ajunge la un coșmar. Sau, dumneavoastră puteți alege să vă treziți și să urmați o cale care vă va salva atât pe dumneavoastră cât și pe urmașii dumneavoastră, din toate punctele de vedere. Coloniile au sfârșit prin a deveni independente, iar coloniștii au sfârșit prin a deveni oameni liberi.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. O trompeta scoasa la inaintare de ! Problema sunt de fapt aia din umbra care il coordoneaza! El e un limbist manciurian care culege firmituri de la masa stapanilor!

 2. Domnule TM, ați scris un întreg articol „din memorie”, fără citate ? Nici măcar o plasare în timp ? Cum putem „corobora” afirmațiile dvs. ? Unde le-ați găsit ?

  Dacă o fi adevărat ce spuneți, nu ne mirăm de școala pe care v-a adus-o Democrația. Poate veți înțelege istoria secolului 20 și ne-o veți repovesti și nouă.

  Am mers să văd dacă Stânga americană știe ceva de YNH. Am găsit trei articole, din care unul îl menționează din paragraful de prezentare a articolului (nu m-am uitat la celelalte):

  „Towards the end of the interview Harari was asked whether he was an optimist or pessimist about where we’re headed. He answered by stating that there are things we can do to improve the situation, “although there is nothing inevitable about it”. Expressing doubts about the belief that science and technology will inevitably create a better world, Harari affirms that the science and technology guarantee only one thing. And this thing is power: “Humankind is going to become more powerful. But what to do with this power? Here we have all kinds of options. If you look back in history, sometimes people use power very wisely, and very often they misuse their power. One of the most important forces in human history is human stupidity. We should never underestimate human stupidity. When you combine the limitless resource of human stupidity with amazing new powers that humankind will gain in the 21st century, this can be a recipe for disaster”.”

  Autorul articolului (Amir Nouri), posibil musulman algerian, mai scrie

  „Brought to the firmament of world fame, with much hype and in an astonishingly short period of time rarely recorded in recent history, this 44-year-old professor in the Department of History at the Hebrew University of Jerusalem has had a very singular journey, first spiritual — in his own words — and then “scientific”. Indeed, just a few years ago Harari was an obscure Israeli historian specialized in a no less obscure discipline called “medieval military history”. Shifting from this “inadequately remunerative” area of intellectual activity to the highly valued and gainful domain of big ideas, he wrote Sapiens in his native country in 2011, but only reaped the benefit of his work in 2014 when the book was published in the United Kingdom. The book, a really sweeping cross-disciplinary synthesis of human history, was translated into many world languages, went on to sell millions of copies, and also won him a large number of high-profile public admirers, like Barack Obama and Bill Gates, as well as Mark Zuckerberg, one of the GAFA billionaire Chief Executive Officers.”

  https://www.greanvillepost.com/2021/01/31/hacking-the-human-mind/

  La bibliografie, este și un video de pe YT cu o prelegere a domnului YNH:

  https://www.youtube.com/watch?v=4ChHc5jhZxs

  Nu cred că am timp să-l ascult (la viteză dublă, cam 29 minute – din care peste 3 minute prezentarea vorbitorului).

  Dar nu cred că aici voi găsi sursa prezentului articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE