marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEViktor Orban: Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a...

Viktor Orban: Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO

Prim ministrul Ungariei Viktor Orban consideră că este imposibil ca preşedintele rus Vladimir Putin să atace o ţară membră a NATO.

”Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO”, a declarat Orban într-un interviu publicat luni de cotidianul german Bild, conform Cotidianul.

Atacarea NATO este absolut imposibilă – nu numai pentru Rusia, ci pentru oricine din lume – întrucât NATO este de departe cea mai puternică comunitate militară, a afirmat şeful executivului ungar, a cărui ţară a preluat la 1 iulie preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Viktor Orban a adăugat că toate ţările NATO susţin clauza securităţii colective, conform căreia un atac împotriva unui membru al NATO va fi considerat un atac împotriva tuturor statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Ruşii au o istorie şi o cultură diferite, precum şi o înţelegere diferită asupra libertăţii şi suveranităţii naţionale decât au europenii, a spus Viktor Orban, care s-a întâlnit cu Putin la Moscova la finalul săptămânii trecute. ”Dar ei sunt raţionali, sunt hiper-raţionali”, a subliniat liderul ungar.

Referitor la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, Orban a apreciat că actualul preşedinte american Joe Biden nu va obţine un nou mandat la Casa Albă.

El l-a lăudat pe fostul preşedinte american Donald Trump, pe care l-a numit un ”om al păcii”. ”El este un om de afaceri, un om care s-a realizat prin forţe proprii şi are o abordare diferită asupra oricărui lucru. Şi cred că asta este ceva bun pentru politica mondială. Să nu uităm şi că el este un om al păcii”, a declarat Orban pentru publicaţia germană.

Viktor Orban este singurul premier dintr-o ţară membră a Uniunii Europene care şi-a exprimat deschis sprijinul pentru Donald Trump înaintea alegerii acestuia ca preşedinte al SUA în 2016. Cei doi s-au întâlnit în luna martie a acestui an la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago (Florida).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE