duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATEVIDEO | În Polonia, oamenii dorm în mașini și așteaptă la coadă...

VIDEO | În Polonia, oamenii dorm în mașini și așteaptă la coadă pentru a cumpăra cărbune pentru iarnă: Îmi amintesc de vremurile comuniste și nu m-am gândit niciodată că voi mai trăi așa ceva

Jurnaliştii Reuters şi Voice of America au vizitat mina Bogdanka din estul Poloniei pentru a asista la lungile cozi pentru cărbune. Presa locală a raportat că liniile se întindeau pe o milă lungime (aprox. 1,6 km.), iar oamenii așteptau să cumpere cărbune de la mină, deoarece prețul acolo era jumătate din prețul de pe piață.

Cozile lungi le-au amintit multora de vremurile comuniste. Unul dintre cei de la coadă a spus că a dormit trei nopți în mașina lui pentru a încerca să cumpere câteva tone de cărbune pentru el și familia lui.

„Este de neimaginat, oamenii dorm în mașini. Îmi amintesc de vremurile comuniste și nu m-am gândit că voi mai trăi așa ceva”, a spus el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cărbunele joacă încă un rol important în Polonia în ceea ce privește încălzirea și generarea de energie, iar în Polonia există 3,8 milioane de gospodării care folosesc cărbune pentru încălzire.

Vremea caldă a făcut ca așteptarea șoferilor de camion și a cumpărătorilor individuali să fie cu atât mai inconfortabilă. Cei de la coadă au spus că se tem că va fi lipsă de cărbune la iarnă.

Vânzarea a continuat în weekend pentru a reduce timpii de așteptare. Potrivit unui purtător de cuvânt al Bogdanka, mina a vândut vineri cărbune pentru 250 de gospodării. Ea a spus că limitele la achiziții au avut ca scop stoparea achizițiilor în masă și prevenirea speculațiilor. Bogdanka a impus o limită de 3 tone pe gospodărie pe an. Aceeași limită este folosită și de alte mine.

Săptămâna trecută, grupul minier polonez a crescut prețul unei tone de cărbune cu 20%. De atunci, alte 120.000 de tone de cărbune au fost puse la dispoziția gospodăriilor pentru cumpărare.

Deși Polonia se află într-o poziție mai bună decât majoritatea țărilor din Europa în ceea ce privește gazul, industriile sunt deja supuse unei presiuni severe din cauza creșterii prețurilor la gaz și energie. În timp ce Polonia a redus atât exploatarea cărbunelui, cât și centralele electrice pe cărbune pentru a se conforma reglementărilor energetice ale UE, țara încă produce 80% din electricitate din această sursă de energie.

Deși Polonia fusese, probabil, cel mai vocal critic al politicii energetice a UE., războiul din Ucraina a lăsat și țara vulnerabilă, Polonia importând 12 milioane de tone de cărbune din străinătate înainte de război, din care 8 milioane provenind din surse rusești, conform Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE