vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Un robot i-a rupt degetul COPILULUI de 7 ani...

VIDEO | Un robot i-a rupt degetul COPILULUI de 7 ani cu care juca șah

O partidă de șah disputată la Moscova s-a terminat dramatic, după ce un robot a rupt degetul oponentului său, un copil de 7 ani, scrie BBC.

„Robotul i-a rupt degetul copilului”, a declarat Sergey Lazarev, președintele Federației de șah de la Moscova, agenției de presă TASS după incident, adăugând că robotul a jucat multe partide anterioare fără incidente. „Acesta este desigur rău.”

Videoclipul incidentului din 19 iulie publicat pe Telegram arată că degetul băiatului este prins de brațul robotizat timp de câteva secunde, înainte ca o femeie urmată de trei bărbați să intre și să îl elibereze din prinsoare.

Incidentul de la Moscova ar fi avut loc deoarece copilul a „încălcat” regulile de siguranță, a făcut următoarea mișcare prea repede, a spus vicepreședintele Federației Ruse de șah, Sergey Smagin.

Robotul i-a rupt degetul băiatului când copilul a făcut o mișcare rapidă, fără să aștepte timpul necesar pentru ca mașina să-și finalizeze mișcarea.

Astfel, cauza ar fi fost că băiatul a optat pentru o ripostă prea rapidă.

„Există anumite reguli de siguranță și copilul, se pare, le-a încălcat. Când a făcut mișcarea, nu și-a dat seama că mai întâi trebuie să aștepte”, a spus Smagin. „Acesta este un caz extrem de rar, primul din câte îmi amintesc”, a adăugat el.

Lazarev a spus la rândul său: copilul „a făcut o mișcare, iar după aceea trebuie să dăm timp robotului să răspundă, dar băiatul s-a grăbit și robotul l-a prins”. Oricum, a spus el, ar trebui să le dea de gândit furnizorilor robotului.

Lazarev a mai spus că băiatul, care are degetul în gips, nu a părut prea traumatizat. „Copilul a jucat chiar a doua zi, a terminat turneul”.

Cu toate acestea, părinții lui ar fi contactat parchetul.

Robotul poate juca simultan cu mai mulți oponenți și se pare că ar fi jucat alte trei partide înainte de a-l întâlni pe Christopher, care ar fi unul dintre cei mai buni 30 de jucători de șah din Rusia la categoria sub 9 ani.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE