miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Proteste masive în Guangzhou, China: Oamenii au răsturnat o mașină...

VIDEO | Proteste masive în Guangzhou, China: Oamenii au răsturnat o mașină de poliție și au dărâmat barierele de control Covid-19. Lupte intense între manifestanți și ofițerii de aplicare a legii, îmbrăcați în alb

Mii de locuitori din metropola industrială Guangzhou din sudul Chinei au scăpat de un blocaj obligatoriu și s-au ciocnit cu poliția, într-un episod de furie față de restricțiile stricte ale coronavirusului.

Imagini dramatice arată oamenii răsturnând un vehicul de poliție și dărâmând barierele de control Covid. Echipe speciale au fost acum desfășurate în zonă, după cel mai grav focar de coronavirus din Guangzhou.

Pe fondul cifrelor economice proaste, politica Chinei cu zero Covid este supusă unei presiuni enorme. Tensiunile crescuseră în districtul Haizhu al orașului, unde locuitorilor le este interzis să iasă din case.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Zona găzduiește mulți muncitori mai săraci care fac naveta. Ei s-au plâns că nu sunt plătiți dacă nu pot merge la muncă, nu-și pot procura alimente, iar prețurile cresc vertiginos în timp ce trăiesc sub măsurile de control Covid.

Timp de câteva nopți, oamenii s-au luptat cu oficialii de aplicare a legii în domeniul prevenirii Covid, îmbrăcați în alb, iar în noaptea de luni, furia a explodat brusc pe străzile din Guangzhou cu un act de sfidare în masă.

Autoritățile din China se luptă să mențină o abordare zero-Covid fără a-și distruge economia. Cele mai recente cifre oficiale privind producția din fabrică și vânzările cu amănuntul arată impactul zdrobitor al pandemiei și răspunsul politic al guvernului la aceasta.

Nu există nicio provincie care să fi raportat zero cazuri în ultimele zile.

Aproximativ 20 de milioane de oameni din inima mega-orașului Chongqing din vestul Chinei au fost plasați sub un tip de izolare, numită ironic de către oameni drept „management static voluntar”. Acest lucru se datorează faptului că, deși nu a existat niciun anunț oficial, oficialii comunității le-au spus să rămână în casă.

La începutul acestei săptămâni, oficialii din districtul Chaoyang din Beijing au decis să închidă multe dintre centrele de testare din oraș și să le mute în ansambluri de locuințe. Totuși, problema o reprezintă faptul că majoritatea clădirilor de birouri cer test zilnic la intrare, iar angajații care nu se testează, nu pot intra, conform BBC.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE