vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Protest în Piața Victoriei al familiilor victimelor drogatului Vlad Pascu:...

VIDEO | Protest în Piața Victoriei al familiilor victimelor drogatului Vlad Pascu: Justiția NU face dreptate / Pascule, nu uita, ești un criminal

ACTUALIZARE 23:00 Peste 1000 de persoane s-au adunat sâmbătă seara în Piața Victoriei, în semn de protest față de nerezolvarea dosarului crimei de la „2 Mai”, în care doi tineri au fost uciși de mașina condusă de tânărul Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor.

„Corupția ucide”, „Greșeala se plătește”, „Justiție egală pentru toată lumea”, „Cerem o judecată obiectivă”, sunt doar câteva din mesajele de pe pancartele aduse de oameni la protest, relatează Hotnews.

Oamenii prezenți sâmbătă în Piața Victoriei au protestat pașnic. Printre mesajele pe care le-au avut cu ei se numără: „Pentru puritatea sufletelor pierdute”, „Justiție egală pentru toată lumea”, „Greșeala se plătește”, „Dorim să nu ne fie frică în propria țară”, „Supradoză de visuri spulberate”, „Infrastructura, cel mai bun drum pentru viitor”.

La manifestare au luat cuvântul, de la un microfon cu o boxă portabilă, una dintre prietenele lui Sebastian și Robertei, tinerii care au fost loviți în plin de mașina lui Vlad Pascu în august anul trecut. Tot la microfon a vorbit și una din profesoarele lui Sebastian Olariu, care a cerut participanților la manifestație să aprindă telefoanele în semn de amintire pentru Sebastian.

La protest s-a aflat și iubita lui Sebastian care a ținut în mâna un portret alb-negru cu el, cu aripi de înger.

La manifestație a fost prezent și tatăl lui Sebastian Olariu. Acesta a asistat la protest și la luările de cuvânt, dar nu a ținut un discurs. La un moment dat acestuia i s-a făcut rău și a fost scos din mulțime.

Spre finalul protestului oamenii au ținut un moment de reculegere și au aprins cu toții telefoanele.

Protestul s-a încheiat înainte de ora 21:00. Organizatorii i-au rugat pe oameni să părăsească pașnic Piața Victoriei. Înainte să plece oamenii au scandat: „Pascule, nu uita, pușcăria e a ta”, „Jos mâinile de pe justiție” și „Pascule, nu uita, ești un criminal”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În Piața Victoriei va avea loc un protest în memoria tinerilor uciși de Vlad Pascu, în accidentul de la 2 Mai. Evenimentul (link aici) va avea loc sâmbătă 13 aprilie, de la ora 19:00.

Familiile și prietenii victimelor critică modul în care se desfășoară procesul în acest caz, în contextul în care Justiția se arată clementă cu asasinul. Vlad Pascu ar putea scăpa cu o pedeapsă minimă, de trei ani.

„Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există și de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul!

Pe 4 aprilie, s-a declarat “prima victorie” pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat și cât de interpretabile sunt legile.

Pentru faptele comise (condus sub influența substanțelor, lipsa actelor, ucidere, vătămare corporală, fuga de la locul faptei), avocații lui Vlad Pascu dau vina pe victime, spunând că acestea au circulat neregulamentar.

Statul trebuie să ne ofere siguranță pe străzi, cum aceasta nu există, facem apel la toți cetățenii să fie alături de noi pentru a ne spune cuvântul și pentru a le face dreptate lui Sebi și Robertei.

Justiția nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului.

Justiția nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu își au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreaba dacă una dintre victime este în sală.

Noi, dar și cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta”, este mesajul organizatorilor.

În urma accidentului doi tineri, de 20 ani şi 21 de ani au murit, iar alţi trei tineri au fost răniţi
Pascu a condus autoturismul drogat, conform rechizitoriului procurorilor, iar moartea celor doi tineri a fost extrem de violentă.

Accidentul s-a produs la intrarea în localitatea 2 Mai când Pascu a intrat cu maşina într-un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului. Pascu se află în arest preventiv din 20 august 2023.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE