marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Ministrul Mediului anunță restricții la utilizarea apei potabile: Este o...

VIDEO | Ministrul Mediului anunță restricții la utilizarea apei potabile: Este o mare risipă ca cetățenii să ude grădinile cu apă potabilă

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat miercuri că unele administrații locale vor trebui să impună restricții la utilizarea apei potabile, considerând că este o mare risipă ca cetățenii să ude grădinile cu apă potabilă, „chiar dacă ne pare rău pentru roșii”, conform Agerpres.

„Atenționările și apelurile vor veni în continuare, pentru că vor fi administrații locale care vor trebui să ia măsuri pentru asigurarea apei potabile pentru toți cetățenii și pentru asigurarea apei potabile pe termen mediu și lung. Restricțiile dispuse pe plan local vin în sprijinul refacerii rezervelor pe timp de noapte sau refacerii rezervelor, în acele perioade în care se aplică restricțiile.

Sunt foarte multe localități care au sisteme de alimentare cu apă potabilă construite pe un consum normal, fără a consuma apă potabilă pentru alte scopuri: irigare, industriale, bazine de înot, udatul grădinii sau a gazonului. Mai ales în această perioadă trebuie să fim responsabili și să avem grijă de această resursă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acolo, restricțiile pot viza domenii de activitate, dar analiza se face de la caz la caz. Nu putem generaliza. În localitățile unde nu există piscine și nu există cluburi, acolo apa este probabil folosită pentru irigare în grădină. Este la fel de mare risipă și acolo.

Chiar dacă ne pare rău pentru roșiile pe care le-am pus, apa potabilă pentru băut și pentru nevoile casnice este apă scumpă, apă tratată, trecută prin foarte multe procese de tratare și filtrare, motiv pentru care trebuie să o folosim pentru ce trebuie.

Este un pericol uriaș în această perioadă și fac apel atât la fermieri, cât și la cetățenii care mai ies în natură în această perioadă să aibă mare grijă în folosirea focului. Să nu fie lăsat nesupravegheat, la părăsirea locației să aibă grijă ca focul să fie stins cu apă. Agricultorii să nu folosească în această perioadă focul în loc de recoltare, cosit, în loc de alte proceduri agricole, pentru că focul se extinde peste vegetația uscată și generează incendii.

În litieră, în pădure, pe suprafețele agricole să nu folosim focul în această perioadă. Este o perioadă extrem de periculoasă și nu avem voie să ajungem în situația Spaniei, Greciei, Franței. Pădurile noastre sunt de alt tip, nu avem același pericol de a avea incendii forestiere pe suprafețe foarte mari, dar se pot întâmpla tragedii”, a declarat ministrul.

La începutul lunii iulie, ministrul Tanczos Barna a anunțat că românii vor plăti o taxă pentru casa și gospodăria lor, în funcție de cât va decide Comisia Europeană că poluează. Conform oficialului, noul bir va fi obligatoriu începând cu anul 2027, iar fiecare român va fi taxat pentru „poluarea” pe care o va produce gospodăria sa. Cel mai evident exemplu cel al taxei pe gaz. Cu cât vom folosi mai mult gaz pentru încălzire sau mâncare, cu atât vom fi taxați mai mult, a spus Barna.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. nu mai e gaz, curent, sa functioneze pompele. trebuie sa il predam la ue, ca sa il ‘penalizam’ pe putin. de fapt e invers. totul se bazeaza pe combustibili fosili, fara ei economia ue e in colaps.

  2. In Bucuresti apa oricum nu e potabila… dar e atat de scumpa incat oricum nu prea isi permite nimeni sa umple un bazin cu apa de la robinet sau sa-si ude gradina (daca e mai mare suprafata).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate