ACTUALITATEUngaria și Polonia se opun planurilor UE de combatere a schimbărilor climatice:...

Ungaria și Polonia se opun planurilor UE de combatere a schimbărilor climatice: Sunt o fantezie utopică. Duc la creșterea prețurilor la energie

Premierul maghiar Viktor Orban a respins joi planurile Uniunii Europene de combatere a schimbărilor climatice ca fiind o „fantezie utopică”, sugerând că măsurile ecologiste duc la creșterea prețurilor energiei în Europa, relatează Reuters, citat de Agerpres.

„Majorarea prețurilor, noile reglementări, urcarea prețurilor până la cer, distrugerea clasei mijlocii. Bunul simț de o parte și fantezia de cealaltă. Iar fantezia utopică ne omoară, aceeași problemă este și cu prețurile la energie.”, a precizat prim-ministrul ungar.

Totodată, Polonia a cerut luni ca Uniunea Europeană să anuleze sau să întârzie anumite măsuri din planul său de abordare a schimbărilor climatice înainte de un summit la care liderii UE se vor certa cu privire la răspunsul lor la creșterea prețurilor la gaz și electricitate, potrivit Reuters.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Polonezii au mai spus că UE ar trebui să-și mențină cotele minime actuale de impozitare pe energie. Bruxelles-ul vrea să revizuiască sistemul pentru a pune capăt scutirilor de impozite pentru kerosen – o acțiune susținută de țări, inclusiv Olanda și Franța – și pentru a crește ratele altor combustibili poluanți.

Aceștia au cerut, de asemenea, ca Uniunea Europeană să creeze noi mecanisme financiare pentru a reduce sărăcia energetică, a limita participarea speculatorilor pe piața UE de carbon și a introduce o obligație de stocare a gazelor pentru fiecare țară din UE.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Sunt de apreciat oamenii de stat din cele 2 țări
    amintite în articol care au acționat, pe cât le-a stat în putință, în interesul țărilor lor. România NU a avut, din păcate, în ultimii 32 de ani, oameni de stat ci simplu executanți ai unor comanditari externi al căror unic scop a fost distrugerea Țării. Sub toate aspectele. Cu premieri a căror nominalizare a venit în plic din afara țării și cu parlamentari care au mimat opoziția solidarizându-se cu puterea într-un circ ieftin, de fațadă, în spatele căruia au prăduit tot ce era al nostru, ca cetățeni. Ei, parlamentarii au inventat tot soiul de scheme de furt din banii noștrii -pensii speciale, programe de investiții prin care s-au cheltuit milioane de miliarde fără să se facă vreo investiție. Iar acum, accesași parlamentari așteaptă momentul propice al adormirii complete al vigilenței noastre pentru a ne înmormânta și pe noi, cetățenii (așa cum au dus Țara în groapă în ultimii 32 de ani) prin ESCROCHERIA denumită pașaport (certificat) verde.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...