duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEUn studiu danez afirmă că varianta Omicron este de până la patru...

Un studiu danez afirmă că varianta Omicron este de până la patru ori mai contagioasă la persoanele vaccinate decât la cei nevaccinați

Un studiu recent al oamenilor de știință din Danemarca despre rata de transmisibilitate a tulpinii Omicron de la persoanele nevaccinate, cât și de la cele vaccinate a fost dat publicității, scrie B1 TV.

Oamenii de știință confirmă faptul că Omicron este de 2,7 – 3,7 ori mai contagioasă decât varianta Delta la persoanele vaccinate. Cea mai mare rată de contagiozitate a fost depistată la persoanele cu doza „booster”, de 3,7 mai mare față de varianta precedentă.

La persoanele nevaccinate, Omicron se transmite de doar 1,17 ori mai ușor față de varianta Delta, o diferență infimă. Studiul are în vedere 12.000 de gospodării din Danemarca, realizat în decembrie, notează sursa citată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Datele noastre confirmă faptul că răspândirea rapidă a Omicron poate fi atribuită în primul rând evazivității imune, mai degrabă decât unei creșteri inerente a transmisibilității de bază”, au transmis autorii studiului publicat pe Medrxiv.org, citat de Reuters.

78% dintre cetățenii Danemarcei sunt vaccinați complet, iar 48% au primit deja doza a treia, „booster”. Majoritatea au primit serul de la Pfizer, potrivit agenției amintite.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În aceste condiții, țara lui Hamlet bate record după record în ceea ce privește numărul de noi infectări zilnice. În noiembrie a fost descoperită varianta Omicron, când a și început, de fapt, creșterea exponențială a numărului de infectări, în jur de 10.000 zilnic.

Din ianuarie până în septembrie 2021, nordicii înregistrau doar câteva sute de cazuri în fiecare zi.

În același scenariu, al trendului ascendent de infectări se află toate statele din Europa, cu excepția României și a Bulgariei, care înregistrează cele mai mici cifre ale campaniei de vaccinare, cu 40%, respectiv aproape 30% din populație ce figurează cu minimum o doză administrată.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate