ACTUALITATEUn elvețian care trăiește la Craiova îi spulberă pe cei care ne...

Un elvețian care trăiește la Craiova îi spulberă pe cei care ne critică: Cei din Occident habar n-au, sunt în bula lor, nu știu cum este România cu adevărat. Nu aveți banii elvețienilor, dar sunteți mai fericiți

Ivan Martici este născut și crescut în Elveția, din părinți croați și a sosit în România în 2017 pentru a juca la Universitatea Craiova. A plecat în 2020, dar s-a întors în 2022.

Într-un interviu, elvețiano-croatul are numai cuvinte de laudă despre România. Martici spune că îi place faptul că românii se bucură de viață și că nu există ritmul de viață stresant din Occident.

„ Îmi place latura balcanică, faptul că oamenii trăiesc viața încet și sunt mai relaxați. Adică nu la fel de stresați precum în Occident, nu la fel de rapid ca în Elveția, gen trezit, muncă, acasă, culcat, trezit și de la capăt. Nu aveți viața elvețienilor, dar eu zic că sunteți mai fericiți. La ce bun dacă ai bani, dacă nu înțelegi prea mult din viață?! Mai încet, mai sigur…”, a spus Martici în Libertatea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Fotbalistul s-a declarat încântat de restaurantele românești și de parcurile din țara noastră.

„Sunt multe restaurante frumoase, dar cel mai mult îmi plac parcurile din Craiova și din București. Bravo! Ceea ce am văzut eu este la nivel occidental”, a mai zis el.

Elvețianul a spus că occidentalii care critică România o fac din prejudecăți, pentru că nu cunosc situația de fapt.

„Hai să zicem că singurele lucruri pe care le aflasem despre România erau negative. Dar odată ajuns aici, am realizat că cei din Occident habar n-au, sunt în bula lor, nu știu cum este România cu adevărat. Se iau doar după niște idei preconcepute”, a mai spus fotbalistul.

Întrebat cum i-ar descrie pe români, elvețianul a spus : „Minunați, patrioți și nebuni! În sensul bun”.

Aceste caracterizări favorabile ale românilor nu au fost pe placul redacției Libertatea, acolo unde s-a realizat interviul. Din acest motiv, cei de la Libertatea s-au chinuit să scoată în titlu, singura critică adusă de Martici, respectiv traficul din România.

Mai mult, cei de la Libertatea îi pun cuvinte în gură elvețianului, afirmând că acesta ar fi taxat un „defect” al românilor, respectiv că ar fi „mai puțin atrași, dedicați regulilor”. Dar Martici nu spune niciodată că asta ar fi un defect, ci doar că „uneori e bine, alteori nu”.

„Libertatea” lui Tolontan face parte dintr-un trust elvețian.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate