duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEUn analist israelian susține că prin planul său de pace, China a...

Un analist israelian susține că prin planul său de pace, China a întins o capcană perfectă pentru SUA și Europa

Planul de pace al Chinei pentru Ucraina a lăsat mingea în careul Statelor Unite, a declarat joi analistul de securitate israelian Robert C. Castel la postul de radio comercial KarcFM din Ungaria, informează Rmx.news.

Când nu sunt prea multe planuri de pace pe masă, astfel de documente merită remarcate și discutate, a spus Castel, adăugând că există două planuri publice, unul semnat de Papa Francisc și celălalt de China. Potrivit expertului în securitate, „locuitorii turnului de fildeș” din Occident au o idee clară despre „cum să-și crească copiii unul altuia” atunci când vine vorba de planuri de pace pentru Orientul Mijlociu, de exemplu, dar această „febră a păcii” nu pare să fie evidentă în cazul Ucrainei.

Cu toate acestea, „cu planul său de pace, China a întins o capcană perfectă pentru Statele Unite și Europa”, a spus Castel, care a adăugat că SUA nu pot ieși bine din această situație decât dacă pot pune și un plan de pace pe masă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Planul de pace chinez este, desigur, în interesul Chinei, a spus el, adăugând că, dacă diplomația SUA ar fi fost la fel de serioasă precum a fost sub președintele John F. Kennedy, americanii ar fi prevăzut toate acestea și și-ar fi prezentat propriul plan mai devreme ca un pas preventiv. În schimb, China a forțat acum SUA să intre într-o acțiune de ariergardă în acest domeniu.

Statele Unite au indicat că nu vor încetarea focului în Ucraina, ceea ce nu le creează avantaje, a spus Castel. Potrivit acestuia, pacea este valoroasă în toate civilizațiile, iar aparența că SUA nu este preocupată de urmărirea păcii nu are repercusiuni doar în societățile creștine.

Scopul vizitei liderului chinez în Rusia nu a fost Rusia, care este „deja în buzunarul Chinei”, a spus expertul. În schimb, adevărata țintă a fost Ucraina, care este susținută de Occident, dar incapabilă să atingă obiectivul ca Zelenski să învingă Moscova.

În ceea ce privește mandatul internațional de arestare pentru Vladimir Putin, expertul a spus că această mișcare a subminat autoritatea și seriozitatea instanței, deoarece nu este președintele unei republici bananiere, ci liderul unei mari puteri.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE