sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATETreisprezece state, printre care și România, se opun modificării tratatelor UE. Comisia...

Treisprezece state, printre care și România, se opun modificării tratatelor UE. Comisia Europeană vrea și mai multă cedare de suveranitate

Treisprezece state UE printre care și România, au anunțat, luni, 9 mai că se opun modificării tratatelor și vor să rămână „suverane” în domenii care țin de sănătate, apărare, drept de vot, informează Hotnews, care citează AFP.

Reprezentanții acestora au precizat că războiul dintre Rusia și Ucraina nu ar trebui să grăbească o revizuire a acestor tratate, deoarece „Europa funcționează deja prin regulile în vigoare”, menționează sursa citată.

Propunerile de modificare a tratatelor europene a venit din partea șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. A fost susținută de președintele Franței, Emmanuel Macron. Potrivit acestora,  se dorește conferirea unui drept de inițiativă legislativă Parlamentului European și extinderea competențelor UE în domenii esențiale precum apărare  sănătate, educație.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Scrisoarea care menționează clar că se opun acestor modificări ale tratatelor a fost semnată de România, Bulgaria, Polonia, Danemarca, Malta, Cehia, Slovenia, Bulgaria, Croaţia,Estonia, Letonia, Lituania, Finlanda. Oficialii statelor că o revizuire a regulilor europene, la acest moment, reprezintă „o pierdere de timp și de energie”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Avem deja o Europă care funcţionează” după cum au arătat-o pandemia de COVID-19 şi răspunsul la invazia rusă în Ucraina şi “nu trebuie să ne grăbim pentru a face reforme instituţionale”, se arată în scrisoarea celor 13 state care nu vor modificări ale tratatelor internaționale.

Comisia Europeană a justificat aceste propuneri pentru „securitatea” statelor în timp de război. Pe de altă parte, Ursula von der Leyen, a susținut recent, că Ucraina trebuie să grăbească procesul de aderare la Uniunea Europeană, pentru a se „reface” după invazia rusească. Ea a adeclarat că Ucraina ar avea nevoie de cinci miliarde de euro pe lună, sprijin din partea țărilor UE, în acest sens.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate