joi, februarie 29, 2024
RECOMANDĂRITotalitarismul soft și o reclamă anti – Biden, de Rod Dreher

Totalitarismul soft și o reclamă anti – Biden, de Rod Dreher

Următorul număr al publicației ,,National Review,,conține o recenzie foarte puternică a cărții ,,Live Not By Lies,,. Nu voi cita mult, deoarece nu este online încă [Notă: Acum este! – RD (n.t. Rod Dreher, autorul cărții ,,Live Not By Lies,,), dar vreau să fac cunoscut acest pasaj:

Mesajul fundamental și nedorit al cărții „Live Not by Lies” este că de biserica occidentală doctrinară se apropie cu pași repezi un moment de mari necazuri nevăzute în istoria americană și creștinii ortodocși ar trebui să recunoască acest lucru, să se pregătească în mod responsabil și să-și exprime credința cu îndrăzneală (cu înțelepciune): ar trebui să-și trăiască viața demnă de chemarea pe care au primit-o. „Este posibil să nu ai puterea să te ridici în public și să spui ceea ce crezi cu adevărat”, scrie Dreher, „dar măcar poți refuza să afirmi ceea ce nu crezi. Este posibil să nu puteți răsturna totalitarismul, dar puteți găsi în voi și în comunitatea voastră mijloacele de a trăi în demnitatea adevărului. Dacă trebuie să trăim sub dictatura minciunilor,. . . atunci răspunsul nostru trebuie să fie: „Guvernarea lor să nu fie prin mine!”

A spus „totalitarism”? Chiar așa. În cartea,,Live Not by Lies”, Dreher afirmă că Biserica Creștină din Occident, împreună cu cultura occidentală în general, se află tot mai mult sub stăpânirea „totalitarismului soft”. Acest lucru nu înseamnă introducerea taberelor de prizonieri, execuții sau bătaia la ușă în miezul nopții. În schimb, acum înseamnă mișcarea familiară în care bărbații și femeile cu mintea progresistă – fără rădăcini, pioși, intoleranți violenți ale altor puncte de vedere decât ale lor, plictisitor de guralivi și nemaipomenit de ignoranți – se străduiesc să folosească pârghiile corporatiste și puterea politică pentru a controla modul în care oamenii gândesc, vorbesc și acționează la cel mai granular nivel.

Chiar acum avem un bun exemplu în ceea ce face Facebook unui spot care îl critica pe Joe Biden pentru sprijinul său pentru așa-numita Lege a Egalității, care ar permite (printre altele) transexualilor din bărbați în femei să participe pe deplin in sporturile feminine. Spotul vizează alegătorii din Michigan. Aici este:

Puteți să nu fiți de acord cu spotul publicitar, dar este o critică perfect normală a Legii Egalității. Se spune că, permițând sexului masculin biologic să concureze cu sexul feminin, „va distruge sportul feminin”. De fapt, iată transcrierea (cu italice):

Tot ce își doresc sportivele este o șansă corectă la competiție. La o bursă. La un titlu. La victorie. Dar dacă acea șansă a fost furată de un concurent care pretinde că este fată, dar s-a născut băiat? Senatorul Gary Peters și Joe Biden susțin legislația care ar distruge sportul fetelor. Ei o numesc Egalitate. Serios? Nu este corect. Deloc corect. Votează împotriva lui Gary Peters și Joe Biden. Sunt prea extreme pentru Michigan.

Deci, de ce Facebook nu le permite oamenilor să posteze acest spot publicitar? Jon Schweppe, șeful Proiectului Principii Americane, organizația care a făcut spotul, explică ce s-a întâmplat. El spune că grupurile media ale drepturilor homosexuale și de stânga au început să numească spotul o crimă sângeroasă, numindu-l „discurs care incită la ură”. Însă echipa independentă de verificare a faptelor ,,PolitiFact’’a emis un verdict spunând că aceasta nu este o chestiune de verificare a faptelor; nu pot verifica o predicție. Acesta ar fi trebuit să fie sfârșitul, nu? Deloc:

Marți dimineață, Facebook a etichetat cu un avertisment spotul nostru, îndemnând publicul țintă asupra faptul că spotul nu oferea suficient context. Până marți seara, Facebook a eliminat spotul în totalitate.

Justificarea? Anterior, Facebook a indicat că va renunța la reclame care nu reușeau să treacă de o verificare a faptelor de la unul dintre verificatorii lor de informații „independenți”. Evident, spotul PPA a trecut de verificarea faptelor, lucru pe care PolitiFactîl recunoaște. Așadar, Facebook a adăugat o categorie nouă pentru a justifica eliminarea spoturilor politice demonstrate adevărate ca spotul nostru: „Context lipsă”. Această evaluare recent inventată pare să sugereze că nu am făcut suficient pentru a explica punctul de vedere al adversarului nostru. Obiectiv, desigur, asta s-ar putea spune despre fiecare spot de campanie din istoria politicii americane. Cu siguranță, ar putea fi aplicat la fiecare spot de campanie desfășurată de Joe Biden în acest ciclu.

Va elimina Facebook acest spot politic, în care campania Biden îl lovește pe Donald Trump pentru îngrijorări legate de votul prin poștă, dar nu reușește să ofere contextul important în care unele state, precum New Jersey, intenționează să trimită buletinele de vot prin poștă către fiecare alegător din listele electorale, indiferent dacă au solicitat sau nu buletine de vot pentru absenți? Sau ce zici despre acest spot, în care Biden îl acuză pe Donald Trump că „a minimizat în mod intenționat” situația COVID-19 la începutul pandemiei, fără a oferi un context evident – că președintele încerca să evite panica și că nu a fost singurul care a minimizat potențialul virusului de a provoca ravagii?

Schweppe știe, totuși, că nu este vorba deloc de fapte: este vorba despre privilegierea ideologiei de stânga și suprimarea criticilor aduse acesteia.

Mai mult: Vom face un nou spot politic, iar Facebook îl va respinge și pe acesta. Poate că ,,Politifact’’ îl poate scrie pentru noi. Dar apoi, desigur, porțile de marcaj se vor muta din nou. Big Tech s-a desemnat singurul arbitru al alegerilor noastre, iar proiectul Principii Americane PAC nu are voie să participe. Conservatorii sociali nu au voie să participe. Republicanilor anodini nu li se va permite în curând să participe.

Acesta este un exemplu obișnuit de totalitarism soft. Nimeni nu-l va arunca pe Jon Schweppe într-un gulag. Pur și simplu nu va putea spune nimic împotriva Legii Egalității. Astăzi e Facebook, dar știi că nu se va opri aici. Capitalismul Asumat (Woke) – inclusiv giganții tehnologici și media – nu se va da în lături de la nimic pentru a controla narațiunea și a suprima adevărul, sau măcar sa-și exprime dezacordul. Așteptați ca acest lucru să se înrăutățească – mai ales dacă Donald Trump este reales.

Care este unul dintre motivele pentru care să luați în considerare votul pentru el: sa le faceți în ciudă operatorilor. M-am gândit încă din această vară că Trump va pierde cu siguranță. Toți factorii obișnuiți sunt aliniați împotriva lui și el se descurcă prost în sondaje. În afară de acest lucru, el desfășoară o campanie slabă și este adesea propriul său dușman. Ieri, în Alabama, am vorbit cu un rezident conservator al statului, care este enervat pe Trump pentru că pe Jeff Sessions l-a costat nominalizarea la Senatul GOP (n.t. Grand Old Party – numele partidului republicat din SUA), doar sa-i facă în ciudă. Alegătorul a declarat că intoarcerea lui Sessions la Senat ar fi readus în acțiune unul dintre cei mai buni parlamentari conservatori, dar acum conservatorii vor trebui să voteze pentru Tommy Tuberville, fostul antrenor de fotbal, care este (a spus omul) o mediocritate totală.

Dar știi, nu sunt sigur că Trump va pierde deloc. Dacă nu aș fi un expert, și aș vota pentru Trump, nu aș putea spune sub nicio formă unui operator de sondaje de opinie; Nu aș avea încredere în ei cu aceste informații. Acest lucru este în întregime anecdotic, dar cu câteva săptămâni în urmă, am decis să întreb oamenii care îmi spun că intenționează să voteze pentru Trump dacă ar spune acest lucru unui operator de sondaj. Toți reacționează de parcă ar fi o întrebare nebună: desigur, nu ar spune unui operator de sondaje – pentru că nu au încredere într-un străin cu aceste informații.

Mai mult, nu știu că am observat vreodată o astfel de deconectare între peisajul politic și cultural prezentat de mass-media, și peisajul politic și cultural așa cum este. Poate că trăiesc prea mult în interiorul propriei mele bule, dar dacă citești ziarele importante, asculți PNR (n.t. postul național de radio) și te uiți la rețelele de difuzare și cablu (cel puțin site-urile lor), ai crede că țara a devenit albastră . Feed-ul meu de socializare și verificarea site-urilor web din dreapta centrului dezvăluie o poveste foarte diferită. Permite-mi să fiu clar: știu că îmi aleg lecturile și că aș putea fi la fel de îngust la minte ca mass-media liberală, poate chiar mai mult. Dar, cu fiecare zi care trece, am îndoielile mele.

După cum am menționat mai devreme, am fost în Alabama săptămâna aceasta la un eveniment TAC. Am profitat de faptul că am fost în zonă cu o mașină pentru a vizita prieteni pe care nu i-am mai văzut de ceva vreme – oameni care mi-au citit blogul și care cunosc tipurile de lucruri pe care m-am concentrat. Continuă să mă uimească cât de mulți conservatori au fost intimidați la o tăcere totală despre conflictul rasial. Nu ii critic deloc. Aud despre oameni care au fost foarte afectați de această situație emergentă și care nu știu deloc ce să spună. Oamenii care acum pun sub semnul întrebării prietenii de lungă durată, chiar și relațiile de familie – toate pentru că alții care le-au fost apropiați îi acuză că sunt rasiști, pur și simplu pentru că nu sunt de acord cu noua lor realitate.

Din nou, totul este anecdotic, tratați cu scepticism, dar simt din ce în ce mai multă furie profundă pentru toate acestea – pentru sentimentul că acești oameni sunt hărțuiți și amenințați în tăcere, chiar și de oamenii pe care îi cunosc sau credeau că îi cunoșteau. Când ai persoane în familie, și persoane cu autoritate, care îți spun că „tăcerea este violență” și încearcă să te oblige să spui lucruri în care nu crezi, ce faci? Astăzi, în lungul drum cu mașina înapoi spre Louisiana, m-am gândit: ei bine, da, vor vota pentru Trump, pentru că votul lor secret ar putea fi singurul lucru pe care știu că îl pot face pentru a protesta împotriva acestui lucru fără a-și risca slujbele și reputația.

După părerea mea – și doar atât – bazată pe e-mailuri și conversații, nu este că oamenii cred că Trump poate sau va opri aceste lucruri. Ei chiar nu știu ce să mai facă. Ei cred – și cred că au mare dreptate aici – că votul pentru Biden va fi un vot pentru a da puterea executivă acestor militanți asumați. Interesant este că mulți profesori conservatori pe care îi cunosc, oameni cărora nu le place deloc Trump, sunt acum puternic de partea lui de la sfârșitul verii. A fi nevoiți să vadă cum administrațiile lor universitare devin militante ideologic, și călcarea în picioare a etosului libertății de exprimare și a unei anchete libere, a declanșat ceva în interiorul lor în legătură cu ce să ne așteptăm atunci când acel tip de oameni conduc ramura executivă.

Oricum ar fi, ne așteaptă mari probleme. Dacă Trump câștigă, fiți atenți peste tot dupa capitaliști asumați pe Facebook, Google, Twitter, pentru a zgudui și pentru a urmări transparent suprimarea schimbul liber de idei. Dacă Trump va pierde, mă aștept ca toți să își consolideze și să-și extindă eforturile de a controla gândirea și manifestarea. Nu văd nici o cale de ieșire din asta, decât prin ea, luptând. Mi-aș dori să o fi făcut. Dacă vedeți o cale clară înainte și fără lupte, anunțați-ne. Trebuie să ne pregătim, spiritual și altfel, cât este încă timp.

Traducere și adaptare după Soft Totalitarianism & Anti-Biden Ad apărut pe The American Conservative

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE