joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEPreședintele Serbiei estimează că prețul gazului ar putea ajunge la 5000 de...

Președintele Serbiei estimează că prețul gazului ar putea ajunge la 5000 de dolari pentru o mie de metri cubi: Când un război face rău în Europa

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, s-a arătat îngrijorat din cauza prețurilor bursiere ale gazului în Europa, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. El estimează că în această iarnă este posibil ca acestea să ajungă la 4000-5000 de dolari americani/mia de metri cubi, relatează flux24.ro, care citează Reuters.

„Prețul actual al bursei TTF este de aproximativ 960 de dolari SUA la 1.000 de metri cubi dar se datorează faptului că vara consumul este în scădere. Când vine iarna, mă tem că prețul gazelor va urca până la 3.500, sau poate 4.000-. 5.000 de dolari americani”, a precizat  Aleksandar Vucic, citat de sursa menționată.

Deși Comisia Europeană și SUA au insistat ca Serbia să se alăture sancțiunilor impuse Rusiei pe exportul de combustibil, Aleksandar Vucic a convenit cu Rusia asupra unui nou contract de furnizare de gaze pe trei ani, în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele rus Vladimir Putin.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului

Serbia urmărește să adere la Uniunea Europeană, însă, Vucic a amenționat că acest război dintre Rusia și Ucraina face rău Europei, iar scopul este ca populația să nu sufere din cauza majorării prețurilor la combustibil.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Analiștii financiari susțin că în următoarea perioadă prețul petrolului va crește semnificativ în SUA și, implicit, toate serviciile care folosesc această formă de energie.

„Prețul petrolului a urcat la cel mai ridicat nivel de la sfârșitul lunii martie, beneficiind de o nouă scădere a stocurilor de petrol din SUA”, a explicat analistul UBS Giovanni Staunovo, relatează agenția de presă Reuters.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Cu moace woke la Washington și îndulcite la manglă crizată intenționat gen “climate change” și alte măscări aka covid19, copro ducție amero-chineză și emuli schwabizați până la entuziasm în fața trădării,euro-canadieni, salivând în fața puterii și admirând maoismul pe față, nici un faliment nu e prea total și adânc și nici un război de amploare, improbabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE