marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATETimișoara. Ioan Bânciu, soțul primei femei împușcate în 1989, le-a bătut...

Timișoara. Ioan Bânciu, soțul primei femei împușcate în 1989, le-a bătut obrazul celor 3 persoane venite să protesteze față de prezența liderului AUR: Am cerut un moment de reculegere și dvs ați huiduit. Să vă fie rușine!

Marea chemare a „societății civile” timișorene împotriva manifestării comemorative organizate de către AUR a reușit să strângă doar trei persoane.

La manifestarea din Piața Victoriei, care a început cu rostirea rugăciunii „Tatăl Nostru”,  au participat câteva zeci de persoane, dar și trei persoane nemulțumite de prezența lui George Simion, între acestea fiind și doi revoluționari: Corneliu Vaida și Vasile Popovici (unul dintre inițiatorii protestului anti AUR), al treilea fiind cameramanul Răzvan Codreanu Rezist. 

Aceștia au strigat „Gunoiule, mincinosule, manipulatorule!”, „Dispari, provocatorule!”,  „Nenorocitule”, „Provocator nenorocit”, huiduind inclusiv în momentul în care cunoscutul revoluționar Ioan Bânciu (foto), vice-președinte al Asociației „Memorialul Revoluției” a cerut un moment de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viața acum 31 de ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Ioan Bânciu a fost participant la evenimentele de la Timișoara din 16 decembrie 1989, soția sa fiind prima victimă a represiunii. 

„Nu vă e rușine să huiduiți când vorbește Ioan Bânciu, vice-președinte…de 30 de ani organizez pelerinajul…Vă rog să veniți cu mine la gura de canal…Pe 20 se organizează în fiecare an se organizează pelerinajul la gura de canal din București unde au fost aruncați martirii Timișorii și dvs vă rog să-i respectați. Am cerut un moment de reculegere și dvs ați huiduit. Să vă fie rușine la cei care huiduie.

Peste jumătate de oră aprindem candele aici..”, a apucat să spună Bânciu. O persoană dintre participanții la manifestare, revoltat, i-a certat pe cei trei care au huiduit, fiind calmat de George Simion.

„Pentru ce am luptat în Revoluția asta? Rușine să vă fie, tâlharilor!”, a strigat el către cei trei care nu au respectat momentul de reculegere.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Toată scena a fost filmată și apoi urcată pe internet. În mod inexplicabil, portalul ziare.com a scris că „mai mulți revoluționari, si-au manifestat nemulțumirea fata de prezenta celor de la Alianța pentru Unirea Romanilor in fata Operei, simbol al Revoluției de la Timișoara.

Timișorenii au încercat sa oprească discursul liderului AUR, in timp ce jandarmii au făcut un cordon intre simpatizanții AUR si contestatari, în încercarea de a preveni incidentele”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

G4Media scrie că „Revoluționarii care au participat miercuri la comemorarea a 31 de ani de la izbucnirea Revoluției de la Timișoara au contestat prezența liderului AUR”, ignorând faptul că alături de Simion erau Ioan Savu și Ioan Bânciu, adică exact câți revoluționari erau și în tabăra cealaltă.

Atât „Adevărul cât și „Epoch Times” scriu că liderii AUR n-au fost lăsați să aprindă lumânări pe treptele Catedralei Mitropolitane, dar totuși „Adevărul” notează că le-au aprins „pe platoul din fața catedralei”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE