joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEReprezentanți ai zonei #rezist și Monica Macovei, atacuri vitriolice împotriva prezenței AUR...

Reprezentanți ai zonei #rezist și Monica Macovei, atacuri vitriolice împotriva prezenței AUR la Timișoara pentru cinstirea eroilor din 89. George Simion: Vin la Timișoara din 2006

Prezența liderului partidului AUR, George Simion, la un miting pe care formațiunea sa îl organizează la Timișoara în memoria participanților la primele proteste anti-ceaușiste din 1989 a stârnit un val de invective din partea unor persoane și organizații din zona stângii progresiste.

Conform acestora, numai ei ar avea voie să comemoreze pe cei căzuți în 1989. George Simion a spus că participă la comemorarea eroilor încă din 2006: „ Particip şi organizez marşuri în campania ‘Eroii nu mor niciodată’ din 2006. Am donat Memorialului Revoluţiei, în cadrul acestei campanii, materiale pentru renovarea sediului. Voi veni la Timişoara pentru a fi alături de revoluţionari adevăraţi, precum Ioan Savu, Ioan Bânciu”, a declarat Simion, pentru Agerpres.

Primul care s-a dezlănțuit a fost Vasile Popovici, fost ambasador al României și auto-declarat adept al „multiculturalismului”, care a declarat, nici mai mult, nici mai puțin, că George Simion ar fi „şeful unui partid de legionari sadea şi unde se regăsesc şi doi ofiţeri implicați în reprimarea revoluției”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„În 16 decembrie naționalismul lui Ceauşescu, al cărui continuator e chiar acest individ şi toată banda lui de strânsură, s-a clătinat sub prima lovitură a Timişoarei. Am învins fiindcă timişorenii nu au crezut în chemările naţionalismului şovin, am învins fiindcă aici toate naţionalităţile au fost unite, am învins fiindcă am respins tot ce reprezintă partidul lui George Simion. Venirea lui e o provocare şi o profanare pe care nu trebuie să le acceptăm cu nici un chip”, a scris Popovici.

Acesta a scris pe facebook că Simion ar fi un „provocator nemernic”. Mai mult, conform prietenului lui Vladimir Tismăneanu, în 16 decembrie 1989 timișorenii ar fi ieșit în stradă împotriva „naționalismului lui Ceaușescu”, al cărui continuator ar fi Simion și partidul AUR.

Istoricii scriu însă că timișorenii au ieșit în stradă din cauza condițiilor grele de trai, nu pentru a combate naționalismul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Părerile profesorului Popovici ar putea fi suspectate de partizanat politic, având în vedere simpatia sa fățișă pentru grupul USR-PLUS, pe care l-a promovat pe rețelele sociale și mai puțin de grija pentru comemorarea evenimentelor din 1989.

Un mesaj asemănător a produs și Mălin Bot, fost jurnalist la mai multe instituții media din România. Conform acestuia, „AUR este opusul tuturor principiilor și idealurilor pentru care s-a murit în stradă la Timisoara, este simbol #CiumaRosie cu tot ce are mai rău în ea: naționalismul bolșevic dughinist.

AUR înseamnă ură etnică, Banatul și Timișoara reprezintă un model de bună conviețuire, de sute de ani.

Banatul și Timișoara reprezintă mentalități occidentale și rezistență anti-comunistă fermă, AUR este un partid cu discurs toxic anti-Occidental, cu relicve comuniste”.

Mălin Bot s-a manifestat explicit împotriva referendumului pentru familie și a Bisericii Ortodoxe Române. Recent, Mălin Bot s-a supărat pentru că în timpul unei emisiuni înregistrate, acuzându-l pe Simion că o denigrează pe Monica Macovei.

„Monica Macovei este exponenta cea mai urâtă a curentului soroșist din ultimii ani. Îi plăcea alcoolul, ca și lui Băsescu”, a fost declarația care l-a deranjat pe Mălin Bot.

„George Simion o denigrează pe Monica Macovei, în latrina tv Lazarus, cu Iosefina Pascal și Codruța Cerva”, a scris Bot pe facebook.

Nu a trecut mult și mesajul a fost preluat de către Societatea Timișoara, condusă de Florian Mihalcea, un alt apropiat al Monicăi Macovei.

Acesta a spus că AUR este un „partid ultranaționalist, partid în care se regăsesc şi doi ofiţeri implicaţi în reprimarea Revoluţiei, ne obligă pe noi, timişorenii, să protestam împotriva acestei prezenţe neavenite”.

Florian Mihalcea este unul dintre apropiații Monicăi Macovei. În 2010, Societatea Timișoara a refuzat s-o evacueze pe Monica Macovei dintr-un spațiu ce aparținea Primăriei, deși aceasta nu mai avea acceptul autorităților locale pentru a avea un birou acolo.

În 2014, Mihalcea a susținut-o oficial pe Monica Macovei în cursa pentru președinția României, declarând: „Susținem un membru al Societății Timișoara, un laureat al Premiului Speranța al Societății Timișoara, cu convingerea că Monica nu ne va dezamăgi niciodată. Monica Macovei crede în valorile Proclamației de la Timișoara și în spiritul Proclamației de la Timișoara”.

Un alt reprezentant de seamă al „grupării Macovei”, USR-istul Mihai Polițeanu (foto), a turnat o serie de întreagă de invective la adresa AUR la începutul săptămânii. De la „fasciști” și „emasculați de prezența femeilor”, niciuna nu i-a scăpat fostului consilier al Monicăi Macovei.

„Voi continua sa promovez valorile democratice, principiile statului de drept, drepturile omului, toleranta si respectul fata de semenii noștri, indiferent de rasa, etnie, culoarea pielii, gen, orientare sexuala. Demnitatea fiecărui om trebuie respectata si fiecare om trebuie tratat egal, in raport cu legea, nu in raport cu umorile, ura, idiosincraziile si frustrările unor extremiști”, a declarat fostul șofer al Monicăi Macovei și actual parlamentar al USR.

Pe lângă legăturile strânse cu Monica Macovei, toate aceste persoane au în comun susținerea pentru ideologia #rezist, a progresismului importat de peste hotare.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE