ACTUALITATEUPDATE | Deși abia ieșise, Timișoara reintră în carantină pentru 72 de...

UPDATE | Deși abia ieșise, Timișoara reintră în carantină pentru 72 de ore din ordinul lui Raed Arafat. Președintele CJ Timiș: atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creștere.

ACTUALIZARE 20:06 Raed Arafat a ordonat ca Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița să reintre în carantină, pentru 72 de ore. Anunțul vine la câteva ore după ce zona ieșise din această stare.

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP.

Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național”, se arată în comunicatul remis presei.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a eliminat măsura carantinării orașului Timișoara și a zonei periurbane, anunță Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, pe Facebook.

„În această seară, în CJSU Timiș a fost eliminată măsura nedreaptă a carantinării Timișoarei și a zonei periurbane. Deși am luat poziție fermă împotriva carantinei formale și inutile, și acum, și în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristețe și multă părere de rău pentru stresul pus pe copii și părinți, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creștere.

Însă e important să privim spre viitor. Distanțarea fizică trebuie respectată, iar purtarea măștii și regulile de igienă tratate cu cea mai mare seriozitate. Vă încurajez să vă vaccinați și să respectați restricțiile rămase în vigoare. Nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor, iar aceasta este o ocazie să arătăm că timișorenii nu au nevoie de amenințări ca să respecte măsurile legale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe lângă apelul către voi, cetățenii, fac apel și către Primăria Timișoara și Prefectură, să prezinte un plan coerent și inteligent de măsuri împotriva Covid-19. Eu sunt disponibil, ca întotdeauna, pentru colaborare interinstitutională și ajutor, acolo unde este nevoie”, a scris politicianul.

Timișoara a intrat în carantină pe 8 martie.

În același timp, orașele Pantelimon și Voluntari, dar și comuna Domnești, din județul Ilfov au intrat în carantină.

Măsura a intrat în vigoare de sâmbătă de la ora 22:00 și este valabilă până pe 3 aprilie ora 22:00.

În prezent în Ilfov sunt în carantină următoarele localități:

1 Comună Clinceni, până la 23 martie 2021

2 Localitățile Dobroești și Fundeni până la 25 martie

3 Orașul Bragadiru până la 29 martie

4 Localitățile Chiajna, Dudu, Roșu până la 30 martie

5 Localitățile Cornetu, Buda până la 30 martie

6 Orașul Otopeni până la 1 aprilie

7 Comună Berceni până la 1 aprilie

8 Localitățile Brănești, Islaz, Pasărea, Vadu Anei până la 1 aprilie 2021

9 Orașul Popești-Leordeni până la 2 aprilie

10 Localitățile Tunari, Dimieni până la 2 aprilie

11 Localitățile Domnești, Țegheș până la 3 aprilie

12 Comună Jilava până la 3 aprilie

13 Orașul Pantelimon până la 3 aprilie

14 Orașul Voluntari până la 3 aprilie

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...