ACTUALITATESUA | VIDEO : Kyle Rittenhouse, ACHITAT de toate acuzațiile

SUA | VIDEO : Kyle Rittenhouse, ACHITAT de toate acuzațiile

Tânărul Kyle Rittenhouse (18 ani) a fost achitat de acuzațiile aduse în procesul intentat de către procurorii din statul Wisconsin, informează Breitbart.

Juriul a deliberat începând de marți dimineață, iar tânărul a fost vizibil mișcat de anunț.

Rittenhouse a avut împotriva sa două capete de acuzare de crimă, o acuzație de tentativă de crimă și două acuzații de comportament nesăbuit în legătură cu o adunare, pentru ceea ce s-a petrecut pe 25 august 2020, în orășelul Kenosha, Wisconsin.

În acea noapte, Rittenhouse și un grup de voluntari înarmați păzeau un dealer de mașini care fusese incendiat cu o noapte înainte. După ce Rittenhouse a stins un incendiu, el a fost urmărit de un „răsculat” pe nume James Rosenbaum, care a întins mâna după pușca AR-15 a lui Rittenhouse. Rittenhouse a tras de patru ori, lovindu-l pe Rosenbaum și rănindu-l de moarte. Împuşcăturile aproape l-au lovit pe jurnalistul Richie McGinniss, care urmărea revoltele, deşi în cele din urmă nu a fost rănit.

O gloată furioasă l-a urmărit apoi pe Rittenhouse, în timp ce acesta a încercat să fugă spre ofițerii de poliție. A fost lovit în cap cu o piatră de un atacator necunoscut și lovit în față de cineva numit „Jump Kick Man”, spre care Rittenhouse a tras, dar nu l-a atins. Un manifestant pe nume Anthony Huber l-a lovit apoi pe Rittenhouse în cap și gât cu un skateboard și a întins mâna spre pușcă; Rittenhouse a tras un singur, ucigându-l. Un alt manifestant, Gaige Grosskreutz, care era înarmat cu un pistol, și-a ridicat mâinile deasupra capului, apoi l-a atacat pe Rittenhouse cu arma îndreptată spre el. Rittenhouse a tras, rănindu-l pe Grosskreutz la braț.

Mass-media corporatistă și politicieni democrați, cum ar fi Joe Biden – pe-atunci doar candidat – , l-au numit pe Rittenhouse un „supremacist alb” și au descris violența ca și cum și-ar fi propus să ucidă protestatarii pașnici ai Black Lives Matter. În cadrul procesului, acuzarea l-a numit pe Rittenhouse un „trăgător activ” și a susținut că mulțimea, plină de „eroi”, a fost „complet rezonabilă” să-l fugărească.

Apărarea a susținut că Rittenhouse a acționat în legitimă apărare, de teamă rezonabilă de moarte iminentă sau vătămare corporală gravă.

În plus, apărarea a susținut în repetate rânduri anularea procesului. În timpul procesului propriu-zis, apărarea a spus că acuzarea a încălcat drepturile lui Rittenhouse conform celui de-al cincilea amendament, comentând tăcerea lui după arestare.

Cazul a polarizat, din nou, Statele Unite. Pe de-o parte, au fost democrații și cei care susțin anularea dreptului de a purta arme de foc, iar de cealaltă parte au fost conservatorii și cei care susțin dreptul la legitimă apărare. Democrații au susținut mereu că protestele „Black Lives Matter” au fost pașnice, deși nu de puține ori s-au soldat cu incendieri, furturi și răniți, iar cei care au participat erau nevinovați. În schimb, Kyle Rittenhouse a fost portretizat drept un monstru, deși venise să apere o proprietate privată.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...