sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATESUA | A început vânătoarea de jurnaliști independenți. FBI a descins în...

SUA | A început vânătoarea de jurnaliști independenți. FBI a descins în casele ziariștilor de la Project Veritas pentru că aceștia dețin jurnalul fiicei lui Joe Biden: Dacă mie îmi fac asta, o vor face fiecărui jurnalist

Fondatorul Project Veritas, James O’Keefe, a intervenit la emisiunea „Hannity”, la FoxNews, în primul său interviu de când FBI i-a percheziționat locuința sâmbătă dimineață, ca parte a unei investigații federale asupra jurnalului dispărut al fiicei președintelui Biden, Ashley Biden.

„M-am trezit cu un raid înainte de zorii zilei”, a declarat luni O’Keefe, lui Sean Hannity, de la Fox News.

„M-am dus la ușă să răspund, iar acolo erau zece agenți FBI cu un berbec și lumini albe orbitoare. M-au întors, m-au încătușat și m-au aruncat pe hol. Eram parțial îmbrăcat. Mi-au confiscat telefonul. Mi-au percheziționat apartamentul. Pe telefonul meu erau multe dintre notele reporterilor mei. Multe dintre sursele mele nu au legătură cu această poveste și multe informații confidențiale despre donatorii organizației noastre de știri erau acolo”, a precizat jurnalistul.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

O’Keefe a spus că este „în stare de șoc”, deoarece agenții FBI au scotocit peste două ore în apartamentul său și i-au confiscat două telefoane.

Descinderile au legătură cu jurnalul pierdut al lui Ashley Biden

Paul Calli, avocatul lui O’Keefe, a comentat situația cu privire la jurnalul lui Ashley Biden, spunând că Project Veritas a plătit bani celor care obținuseră jurnalul pentru „dreptul de a publica materialul”, însă nu au putut verifica autenticitatea acestuia și au trimis materialul  „autorităților locale”.

„Acesta este un atac asupra Primului Amendament al Departamentului de Justiție”, a mai spus O’Keefe.

„Facem apel la toți jurnaliștii să ia atitudine împotriva acestui lucru. O sursă a venit la noi cu informații, dar nici nu m-am decis dacă le public sau nu. Dacă mie îmi pot face asta și îmi pot descinde acasă pentru a-mi confisca informațiile, o vor face oricărui jurnalist. Este vorba despre ceva foarte fundamental în această țară. Nu știu în ce direcție se îndreaptă țara asta. Dar jurnaliștii de pretutindeni trebuie să se ridice pentru că noi nu am încălcat nicio lege. Dacă mie îmi pot face asta, o vor face oricui”, a mai punctat O’Keefe.

Raidul în casa lui O’Keefe a avut loc la doar câteva zile după ce au fost efectuate raiduri asupra a doi asociați ai Project Veritas.

Ancheta se referă la un jurnal „furat”, aparținând lui Ashley Biden, care a dispărut cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din 2020.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

New York Times ar avea legătură cu descinderile

O’Keefe a susținut, într-o declarație video publicată vineri, că „într-o oră” de la descinderile FBI în casa unui reporter al Project Veritas, The New York Times l-a contactat pentru o replică.

„Nu știm cum a aflat New York Times despre executarea unui mandat de percheziție la domiciliul reporterului nostru sau subiectul mandatului de percheziție, deoarece o astfel de anchetă este secretă”, a spus O’Keefe.

„FBI-ul a preluat materiale ale actualilor și foștilor jurnaliști Project Veritas, în ciuda faptului că echipa noastră juridică a contactat anterior Departamentul de Justiție și a transmis în mod voluntar fapte inatacabile care demonstrează lipsa de implicare a Proiectului Veritas în activități criminale și/sau intenție criminală”.

„Eforturile noastre au fost obiectul unui jurnalism etic responsabil și nu avem nicio îndoială că Project Veritas a acționat corespunzător la fiecare pas”, a afirmat O’Keefe.

Fondatorul Project Veritas a explicat apoi că „informatorii” au abordat grupul său la sfârșitul anului trecut, pretinzând că aveau jurnalul lui Ashley Biden care conținea „acuzații explozive” despre tatăl ei, care la acea vreme era candidatul partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și că jurnalul ar fi fost abandonat într-o cameră în care ea a stat.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Consilierii”, pe care O’Keefe a spus că nu i-a mai întâlnit înainte, se pare că negociau cu instituțiile media pentru a vinde jurnalul lui Biden și că, în cele din urmă, Project Veritas nu a publicat conținutul jurnalului, deoarece grupul său nu a putut verifica în mod independent autenticitatea acestuia.

„Proiectul Veritas a dat jurnalul forțelor de ordine pentru a se asigura că poate fi returnat proprietarului său de drept. Nu l-am publicat niciodată”, a spus O’Keefe.

„Acum, Departamentul de Justiție al tatălui doamnei Biden, în special Biroul Procuraturii Statelor Unite pentru Districtul de Sud din New York, pare să investigheze situația, susținând că jurnalul a fost furat. Nu știm dacă a fost, dar punem întrebarea: În ce lume este investigat presupusul furt al unui jurnal de FBI-ul președintelui și de Departamentul său de Justiție? Un jurnal?”

O’Keefe a continuat susținând că ancheta „miroase a politică”, dar că Project Veritas „nu va da înapoi”, potrivit FoxNews.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate