luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATESteagul Municipiului Sf. Gheorghe, în care sunt reprezentați doar secuii, a fost...

Steagul Municipiului Sf. Gheorghe, în care sunt reprezentați doar secuii, a fost ANULAT în instanță. Acest simbol local fusese adoptat prin decizia Guvernului PNL condus de Florin Cîțu

Hotărârea Guvernului Florin Cîțu prin care se adopta steagul municipiului Sf. Gheorghe în 2021 a fost anulată, definitiv și irevocabil de instanță, anunță deputatul AUR, Dan Tanasă.

Guvernul României a adoptat în ședința din 29 iunie 2021 hotărârea privind aprobarea modelului steagului municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației și a fost avizat de vicepremierul Kelemen Hunor.

Forumul Civic al Românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș și Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) au contestat decizia în instanță.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În aprilie 2022, instanța a admis parțial, acțiunea, iar acum în 2023, instanța a hotărât, definitiv și irevocabil, anularea HG-ului dat de Florin Cîțu.

Pe steag sunt reprezentate numai simbolurile minorității maghiare și secuiești, dar nu și ale românilor.

„În 2021, guvernul PNL-USR-UDMR condus de coada de topor Florin Citu a adoptat, la propunerea UDMR, steagul secuiesc al orașului Sfântu Gheorghe pe care românii din oraș nu sunt reprezentați. În timp ce invocă drepturile minorităților naționale, UDMR a refuzat să permită reprezentarea românilor pe acest simbol local.
Forumul Civic și ADEC au acționat in judecată Guvernul României la Curtea de Apel Brașov si au câștigat anul trecut. Instanța a anulat hotărârea de Guvern prin care a fost adoptat steagul secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe.
Guvernul Ciucă, cu semnătura secretarului general, PSD-istul Neacșu, a formulat recurs, fiind de partea UDMR și împotriva românilor din Sfântu Gheorhe. Ieri, ICCJ a respins definitiv recursul Guvernului PSD-PNL-UDMR și a dat câștig de cauză Formului Civic și ADEC.
Prin comparație cu UDMR, care vrea un simbol local monoetnic maghiar, eu am militat pentru un simbol local pe care și românii și maghiarii să fie reprezentați. Acest dosar dovedește din nou trădarea națională a PSD si PNL în cazul românilor din Covasna și Harghita!”, a reacționat Dan Tanasă.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

 1. “a fost anulată, definitiv și irevocabil de instanță,”

  -in instanta nu e niciodata “definitiv si irevocabil”;
  -problema e in alta parte.

  • s-a creat o stare asa,
   ABBERANTA
   cum ca conflictele ar fi solvabile in Instanta,
   NU E ASA!
   (“justitia” are limite definite,
   mai bine sau mai prost,
   certe IN GENERAL)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate