miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATECurtea de Apel Brașov a anulat HG prin care a fost adoptat...

Curtea de Apel Brașov a anulat HG prin care a fost adoptat steagul secuiesc al orașului Sfântu Gheorghe de Guvernul PNL-USR-UDMR

Curtea de Apel Brașov a admis în parte, în 20 aprilie, acțiunea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și a anulat H.G. nr. 711/2021 privind aprobarea modelului steagului municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna, informează deputatul AUR Dan Tănasă, pe blogul său.

Guvernul României a adoptat în ședința din 29 iunie 2021 hotărârea privind aprobarea modelului steagului municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației și a fost avizat de vicepremierul Kelemen Hunor.

În anul 2015, Forumul Civic al Românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș se pronunța ferm împotriva acestui steag și contesta proiectul de hotărâre privind steagul municipiului Sfântu Gheorghe pe considerentul că este reprezentativ doar pentru comunitatea maghiară, nu și pentru românii care constituie aproape 25% din totalul populației orașului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Conducerea Forumului Civic a adresat atunci un memoriu Consiliului local municipal în care arată că toate cele trei modele de steaguri propuse au un „caracter pur etnic maghiar” și cerea includerea unor simboluri heraldice reprezentative pentru comunitatea românească, precum un vestigiu dacic ori o monedă romană dintre numeroasele descoperite de-a lungul timpului pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe.

Curtea de Apel Brașov anulat acea Hotărâre de Guvern, oferind următoarea explicație: „Respinge excepția lipsei capacității de folosință a reclamantului Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, invocată de pârâții Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe.

Respinge excepția lipsei dovezii calității de reprezentant a președintelui Teodor Dobrean pentru reclamantul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, invocată de pârâții Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe. Admite excepția inadmisibilității cererii completatoare de anulare a HG nr. 510/2007, invocată de pârâții Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe, pentru lipsa plângerii prealabile.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Respinge excepția inadmisibilității acțiunii, invocată de către pârâtul Guvernul României, pentru nesesizarea CNCD. Respinge excepția lipsei de obiect a acțiunii, a lipsei de interes, a lipsei calității procesuale active a reclamantului și a lipsei calității procesuale pasive a Municipiului Sfântu Gheorghe, invocate de pârâții Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe.

Admite excepția lipsei calității procesuale pasive a Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, invocată din oficiu. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată și precizată de reclamantul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, cu sediul în mun. Sf. Gheorghe, str. Miko Imre, nr. 2, jud, Covasna în contradictoriu cu pârâții Guvernul României, cu sediul în București, Piața Victoriei, nr. 1 și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe, cu sediul în mun. Sf. Gheorghe, str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, jud. Covasna.

Admite cererea de intervenție în interes propriu formulată de către intervenienta Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), cu sediul în …. Anulează HG nr. 711/2021 privind aprobarea modelului steagului municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesuală pasivă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Respinge cererea completatoare formulată de reclamantul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș în contradictoriu cu pârâții Guvernul României și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe, având ca obiect anularea HG nr. 510/2007, ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Brașov, sub sancțiunea nulității. Pronunțată în condițiile art. 396 alin. (2) Cod de procedură civilă astăzi, 20.04.2022”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE