ACTUALITATESorin Cîmpeanu: Profesorii neimunizați care nu se testează vor fi obligați să...

Sorin Cîmpeanu: Profesorii neimunizați care nu se testează vor fi obligați să stea acasă, dacă incidența depășește 6 la mie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că școlile vor rămâne deschise cât timp incidența pandemică se va menține sub 6 la mie. Totodată, profesorii care nu sunt vaccinați și nu se testează periodic Covid-19, vor fi obligați să nu mai profeseze o perioadă, dacă incidența depășește 6 la mie, conform Agerpres.

„Este vorba de acces nediscriminatoriu în școli până la pragul de șase la mie, iar peste pragul de șase la mie pentru acei colegi profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, precum și pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală și nici nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore, trei zile.

Dacă nici nu s-au vaccinat, dacă nici nu doresc să fie testați – testarea fiind asigurată de către DSP, având posibilitatea, sigur, și testare în regim privat, doar că nu avem în vedere decontarea acestor cheltuieli, atâta vreme cât există posibilitatea de testare prin Direcțiile de Sănătate Publică – sigur că în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică a acelor colegi care, repet, au posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, nici nu au trecut prin boală și nici nu prezintă teste regulat, la fiecare 72 de ore.”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Întrebat dacă profesorii nevaccinați vor fi concediați în situația în care incidența depășește 6 a mie, Cîmpeanu a replicat: „Nu concediați. Până la coborârea ratei de infectare sub șase la mie să se odihnească puțin.”, a răspuns acesta.

În ceea ce privește testarea gratuită a cadrelor didactice, încă nu se știe cu certitudine dacă va fi asigurat acest lucru.

„Cred că va trebui să discutăm despre oportunitatea testării gratuite, inclusiv a profesorilor care au avut oportunitatea de a se vaccina. Deci aici cred că rămâne la stadiul de propunere, urmând ca, împreună cu Ministerul Educației, să vedem cum se suportă costul acestor teste.”, a spus ministrul.

Ministrul a spus că ar fi o opțiune și unele constrângeri ulterioare, precum un certificat medical.

„Este greu de înțeles să ai posibilitatea de vaccinare și alte posibilități și să nu apelezi. Sigur, în situația în care nu există constrângeri, certificate medicale. Luăm în calcul și aceste situații.”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

În cele din urmă, ministrul a amintit că cele expuse anterior sunt doar ipoteze de lucru care urmează să fie aprobate de Ministerul Muncii și al Justiției.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Am avut mai multe ipoteze de lucru. Acum ne îndreptăm spre acea posibilitate în care testarea să fie efectuată în unitatea sanitară, iar costurile testelor să fie suportate din fondul de sporuri al personalului medical care nu este vaccinat – aceasta este ipoteza pe care lucrăm acum.

Este în lucru la nivelul Ministerului Sănătății propunerea de proiect legislativ, dar evident că, pentru a avea varianta finală, ea va trebui validată de Ministerul Muncii, Ministerul Justiției și de celelalte ministere care sunt implicate în procesul de avizare.”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. De ce, nenorocitule, de ce sa stea oamenii sanatosi acasa? Ce aveti, javrelor, cu oamenii sanatosi? Oameni buni, boicotati toate hotaririle acestor nazisti, vedeti-va de viata, nu-i mai ascultati pe bolnavii astia mintal. Astia sint doar niste satanisti care trebuie de urgenta inlaturati din functiile alea. Ajunge cu discriminarea! Nu exista pandemie! Totul este o minciuna. Si dati-va porcariile alea de masti jos, ca numai rau va fac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...