sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATESorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”.

„Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a precizat Cîmpeanu.

„Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.

Demisia acestuia vine la finalul unei veri în care a lansat în dezbatere două proiecte de legi ale Educației, unul pentru preuniversitar și unul pe zona universitară, cu prevederi extrem de criticate. Cele mai multe critici s-au referit la articolele propuse pentru amnistierea plagiatorilor, la anularea ca obligatoriu al examenului de Evaluare Națională și introducerea unui examen doar la colegiile naționale.

Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL. A mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Maurul si-a facut ‘datoria’, acum poate sa plece, generatia actuala de copii a distrus-o. Nu ne facem probleme, lista cozilor de topor e lunga.. altul la rand, sa puna ultima lopata de pamant peste mormantul invatamantului romanesc.

  2. Sorinel nu a demisionat. A fost EXTRAS pe reteta anterioara Cațu, Tătar…etc. Aduc un inlocuitor cu forte proaspete! Cel mai de condamnat partid ramane de departe pesedeu. Care a intors armele impotriva noastra si s-a aliat cu dusmanul nostru. Sa muriti toti in chinuri mai slugi ticaloase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE