miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEȘoc: Cel mai urmărit comentator politic din mass-media americană, Tucker Carlson, a...

Șoc: Cel mai urmărit comentator politic din mass-media americană, Tucker Carlson, a plecat de la Fox News

Tucker Carlson va pleca de la Fox News, a anunțat surprinzător, gigantul media american. Vestea a căzut ca un trăznet, luni dimineață, fără ca Fox să dea detalii despre motivele despărțirii.

„Fox News Media și Tucker Carlson au fost de-acord să se despartă. Îi mulțumim pentru serviciile aduse rețelei în calitate de moderator și înainte de asta, în calitate de contributor”, a sunat declarația seacă a companiei.

Decizia este foarte surprinzătoare, având în vedere că în aprilie 2020, emisiunea „Tucker Carlson Tonight”, găzduită de ziarist, a devenit cea mai urmărită din cablul american, cu o medie de 4,56 de milioane de telespectatori. În a doua jumătate a lui 2020, emisiunea lui Carlson a reușit cea mai mare medie de telespectatori, 4,33 de milioane, din istoria televiziunii prin cablu americane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Deși asociat cu conservatorismul și Partidul Republican, măsurătorile de audiență arătau că Tucker era cel mai urmărit show din America de către democrații cu vârste între 25-54 de ani, o nișă demografică extrem de importantă. El realiza „Tucker Carlson Tonight” din 2009.

Nu este clar de ce Fox a luat această decizie, dar ea vine după ce gigantul a renunțat la mai mulți moderatori cunoscuți pentru părerile lor anti-establishment: Lara Lea Trump și Dan Bongino.

Vestea vine după procesul în care compania media a fost de acord să plătească daune în valoare de 787,5 milioane de dolari companiei Dominion, care a acuzat televiziunea de răspândire de știri false, scrie BBC.

Cert este că decizia a avut un impact enorm din punct de vedere financiar. După cum relatează presa americană, acțiunile Fox s-au prăbușit la bursă, după anunțul concedierii lui Carlson.

Jurnalistul era una dintre puținele voci din mainstream care nu s-a sfiit să pună întrebări despre narațiunea oficială privind alegerile din 2020, pandemia Covid și războiul din Ucraina. Pentru aceasta, s-a ales cu acuzații de „voce a propagandei ruse”, deși până în 2020 era considerat un ziarist cu o reputație ireproșabilă, ba chiar apropiat de Partidul Democrat, de unde vin, azi, majoritatea acuzațiilor la adresa sa.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate