vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATE#Șîel apără Biserica. Ștefan Mandachi: NU la Sfânta Parascheva s-a molipsit România...

#Șîel apără Biserica. Ștefan Mandachi: NU la Sfânta Parascheva s-a molipsit România de Covid19. Mă între șîeu: la metrou că-s jde’ mii de oameni la 80 cm unii de alții? Autobuz? Supermarket? Piețe? Instituții? Sau astea nu se mai pun?

Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi spune că explozia cazurilor de Covid în România nu se datorează pelerinajelor Bisericii Ortodoxe.

Inventatorul celebrului hashtag #șîeu a scris despre experiența sa cu ierarhii Bisericii Ortodoxe și s-a întrebat de ce nimeni nu pune cazurile de covid pe aglomerația de la metrou sau din mijloacele de transport în comun.

„Acum evenimentul e controversat. Nu cunosc incidentele sau consecințele pelerinajului dar pot zice două vorbe despre cum intuiesc eu că au procedat organizatorii. Argumentez astfel:

Acum câteva luni, (tot în pandemie) la hotelul meu s-a organizat un dineu după oficierea slujbei de întronizare a Episcopului Calinic. Reprezentanții Episcopiei au programat o întrevedere cu managerii noștri. Habar nu aveam că va veni Mitropolitul în persoană. Inițial nici nu l-am recunoscut. Mitropolitul Teofan a insistat să verifice toate sălile cu o zi înainte de eveniment. Motivul? Să se asigure că toate măsurile anti-coronavirus sunt respectate la milimetru. Deși ar fi putut să delege atribuția, a venit în ”teren”. S-a discutat inclusiv de împărțirea la mese ca să prevină orice speculație.

Eu mă aflam incidental în hotel dar am constatat că toată cohorta de oficiali ai bisericii erau în proporție de 99% preocupați să se respecte măsurile de protecție și abia apoi despre meniu etc.

Evenimentul a fost mult mai restrâns. Așadar, am motive întemeiate să îmi închipui că oamenii ăștia nu sunt totuși niște copii imaturi având în vedere că pelerinajul înseamnă ceva mult mai amplu și complex. Eu sunt optimist că NU la Sfânta Parascheva s-a molipsit România de Covid19. Si v-am spus, nu din considerente spirituale și religioase, ci din pricina indiciilor obiective cu care m-am sincronizat.

PS. Nu-i la modă să iei apărarea Bisericii, dar mă între șîeu: la metrou că-s jde’ mii de oameni la 80 cm unii de alții? Autobuz? Supermarket? Piețe? Instituții? Sau astea nu se mai pun?”, a scris afaceristul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE